Annonce
Assens

5 små valgsteder sparet væk

De 196 stemmeberettigede borgere på Helnæs skal sammen med vælgerne i Søllested, Nårup, Ørsted og Kerte stemme et nyt sted til næste valg. De valgsteder lukker nemlig som følge af besparelser i Assens Kommune. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Vælgerne på de fem mindste valgsteder i Assens Kommune skal til næste valg stemme et nyt sted, fordi de små steder lukker.

Næste gang der skal holdes valg, bliver det med fem færre valgsteder i Assens Kommune.

For med budgetforliget, som Venstre, Socialdemokratiet, SF, Konservative og Radikale har forhandlet sig frem til, bliver der nemlig sparet 120.000 kroner på valgstederne. Det betyder, at de fem mindste bliver lukket.

Det drejer sig om Helnæs, Søllested, Nårup, Ørsted og Kerte, oplyser Lene Wilhøft, byrådssekretariatschef i Assens Kommune.

- Det er de fem mindste valgsteder målt på antallet af stemmeberettigede borgere ved seneste Folketingsvalg i sommer (grundlovsdag 5. juni, red.).

Annonce

Fordeles

Det betyder, at næste gang der er valg, så skal de borgere, der hidtil har afgivet deres stemme på Helnæs, i Søllested, Nårup, Ørsted og Kerte, skal stemme et nyt sted.

- Der kommer en sag frem til byrådet om, hvor de vælgere skal flyttes hen for at afgive deres stemme. Budgettet skal lige endeligt vedtages 4. november, når der er andenbehandling af budgettet, og så begynder vi at kigge ind i, hvor de naturlige bevægelsesmønstre er. Hvor vil det være mest naturligt for de her borgere at tage hen

- Der kommer en sag, hvor vi kan svare på, hvor de vælgere, som har stemt på Helnæs eller i Søllested, vi anbefaler, de skal stemme fra næste valg. Men det er byrådet, der skal beslutte det, forklarer Lene Wilhøft, der regner med, at byrådet skal tage stilling til, hvor vælgerne skal flyttes hen, på mødet i december eller januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce