Annonce
Odense

5 minutter med de kendte

Navn: Nynne Bjerre Christensen. Alder: 34 år. Stilling: Vært på DR2’s nyhedsprogram "Deadline 22:30". Civil status: Gift med redaktionschef på BT, Simon Andersen. Sammen har de børnene Klara på to år og Emil på tre uger. Desuden er Nynne delemor til Simons datter Anna Sofie på 11 år. Kendt på grund af: Efter Nynne blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, har hun rejst som journalist og blandt andet skrevet om konflikter i Filippinerne, Sri Lanka og Libanon. Nynne har siden 2005 været vært på "Deadline". I 2008 blev hun af Politikens læsere kåret til årets kvindelige tv-vært.

Hvad drømte du om at blive, da du var barn?

- Jeg har altid - i hvert fald siden 12-års alderen - villet være journalist, så der har ikke været reelle alternative drømme.

- Men hvis jeg skulle bytte med noget, så skulle det være en karriere som racerkører, men det løb er kørt, jeg er blevet for gammel.

Ville du da gerne have været Danmarks første kvindelige formel 1 kører?

- Det ville ikke være dårligt, men det var mere noget i retning af ganske almindelig standardbil bulerace, jeg tænkte på, siger Nynne med et smil.

Hvorfor er du blevet journalist?

- Jeg har altid været nysgerrig af sind og som journalist har man tilladelse til at stille alle mulige spørgsmål og bore i ting, som gør ondt eller er specielle. Som journalist har jeg det store kørekort til at blande mig i al muligt og så er det et arbejde, der aldrig bliver kedeligt.

Hvad er den største udfordring i det arbejde, du har valgt?

- At gøre det godt. At forvalte det ansvar jeg som journalist har for, at det jeg formidler er rigtigt og samtidig presse grænserne. Journalistik skal være ordentligt, men må ikke blive for pænt.

Hvem vil du helst lave et interview med?

- Den mest oplagte vil være Osama Bin Laden.

- Jeg vil gerne finde ud af, hvor det er, han vil hen med det, han har gjort og om det, der er sket de seneste år svarer til de forventninger, han havde for otte år siden.

Er der områder, du helst ikke vil dække journalistisk?

- De kendte og de kongelige. Det interesserer mig ikke fagligt og jeg bliver altid overrasket, når jeg læser et sladderblad, fordi som regel aner jeg ikke, hvem en tredjedel af dem, der skrives om er eller hvorfor de er interessante.

Du er medlem af foreningen "Danske kvindelige æventyrere", hvordan er du blevet det?

- Jeg har været på tre grønlandsekspeditioner, i 1995, 1996 og 2005.

- Og i 1994 kørte jeg sammen med en ven til Jordan og retur i en Ford Transit kassevogn.

Hvorfor...?

... Fordi vi kunne. Og så har jeg i det hele taget noget med biler, ler Nynne Bjerre Christensen.

- I 2007 holdt jeg et foredrag i foreningen om dette og nogle af mine andre rejser, og da jeg bagefter blev spurgt, om jeg ville være med, sagde jeg ja.

- »Danske kvindelige Æventyrere" deler i øvrigt lokaler med mændenes klub - »Eventyrernes Klub" - som min far var formand for gennem en del år, så som barn og ung har jeg flere gange været på smugkig i lokalerne, ligesom jeg kender mange af de skøre typer, som eventyrerne som jo oftest er.

Hvad er det modigste/ mest grænseoverskridende, du har gjort?

- Det er uden tvivl, da jeg som 20-årig for første gang tog til Grønland i 1995 for at deltage i en ekspedition, der skulle lede efter sporene fra den danmarksekspedition, der kortlagde Nordøstgrønland.

- Det var mit første møde med det øde og ekstreme landskab, som selv eskimoerne havde sagt farvel til for 150 år siden.

- Vi var to mand afsted i et super hårdt område og de første dage var jeg hele tiden på kanten til at give op, men jeg holdt ud. De andre gange jeg har været i Grønland, har jeg kunnet nyde det på en helt anden måde.

Hvad er det pinligste, du har gjort?

- Det var dengang jeg sent om natten og ret fuld overfaldt digteren Henrik Nordbrandt på Andys Bar i København.

- Jeg ville fortælle ham, hvor glad jeg var for hans digte, men det blev bare til en masse pinlige komplimenter og jeg håber inderligt, at han har glemt det.

Hvilke sager i samfundet optager dig?

- Jeg synes, det er spændende, hvilken retning vores velfærdssamfund tager. I øjeblikket er der en masse diskussioner og udviklingsinitiativer i forholdet mellem privat og offentlig velfærd. Det bliver spændende at se, hvilken dækningsgrad vi har indenfor velfærd om ti år.

Hvilken tendens i samfundet vil du gerne udrydde?

- Jeg har jo rejst meget i udlandet og har lagt mærke til, hvor uhøflige danskerne er i forhold til mennesker andre steder i verden. Det er på alle fronter: I trafikken, ingen holder døren for andre eller er det mindste hjælpsom, hvis man møder en handicappet i elevatoren. Der er heller ingen, der rejser sig for de ældre i busserne eller hjælper folk ind og ud med barnevogne. Det virker som om danskerne generelt forestiller sig, at det personlige ansvar er ligegyldigt, at alt er det offentliges opgave.

Er du religiøs?

- Jeg er lidt mere end bare kulturkristen og har i mange år været medlem af den grundtvigianske Vartorv Valgmenighedskirke i København, som er et dejligt ufrelst foretagende. Det er der, jeg blev gift med Simon, ligesom det er der Klara er døbt og Emil skal døbes.

Er du overtroisk?

- Ikke i sådan traditionel forstand, men jeg har en ørering i højre øre, som jeg fik i fødselsdagsgave af mine forældre, da jeg fyldte 15 - eller 16 - år. Den er lavet af en sølvsmed specielt til mig og jeg har den altid på. I hvert fald køre jeg nødigt bil eller går i studiet uden.

- Øreringen er en erstatning for en anden som den samme sølvsmed havde lavet, men som jeg tabte. Nu er sølvsmeden død, så jeg passer meget på denne her.

Dyrker du sport?

- Jeg gjorde det ikke mens jeg var højgravid, men ellers har jeg spillet en del tennis og har løbet fem maratonløb.

Hvorfor var det ikke nok med ét?

- Efter det første tænkte jeg, at jeg nok kunne løbe hurtigere, så det måtte jeg jo afprøve. Desuden er det en fed proces det halve år, det tager at bygge sig op til at kunne løbe et maraton, ligesom det er en kæmpe oplevelse at komme i mål efter at have fuldført et maraton - uanset tiden.

Spiller du lotto?

- Det sker en gang imellem, at jeg køber for 50 kroners drømme.

Hvad skal der ske, hvis drømmene bliver til virkelighed?

- Jeg har i forvejen et fantastisk hus, men måske vil jeg betale det, så det blev mit i stedet for bankens.

- Men ellers skal der helt sikkert noget mere kubik i garagen i form af en Toyota Land Cruiser firehjulstrækker samt en motorcykel. Jeg har haft motorcykel før, men solgte den, da jeg blev gravid første gang.

Hvorfor bor du der, du gør?

- Vi bor i den billige afdeling af Hellerup, hvor vi er dejligt tæt på byen, desuden er Gentofte Kommune et godt sted at bo, hvis man skal have passet børn. Endelig så passer det perfekt med afstanden for Simons datter, Anna Sofie, på 11 år, når hun skal besøge os.

Er du en handywoman?

- Jeg er i hvert fald mere »handy" end Simon. Det er ikke altid resultatet er så kønt og nogle gange må jeg til sidst ringe efter en fagmand, men jeg forsøger som regel altid først. Det skyldes nok, at jeg er vokset op på en gård, hvor man jo gør tingene selv.

Det vidste du ikke om Nynne Bjerre Christensen:

- Nynne er meget lidt optaget af tøj. - For mig er tøj udelukkende til for at holde én varm. Jeg interesserer mig simpelthen ikke for at købe tøj og derhjemme går jeg gerne med t-shirts, jeg har købt for ti år siden i London eller min mands aflagte tøj, som jeg har fisket op af skraldespanden.

- Nynnes far havde et tomatgartneri og hun har som barn arbejdet mange timer i drivhusene. - Så jeg ved lige præcis, hvordan man får perfekte tomater og vi har helt sikkert vejens flotteste tomater hjemme hos os.

- Nynne er medlem af en firehjulstrækker klub. - Når jeg har tid, er jeg med til at køre race søndag formiddag i grusgravene, hvor vi kæmper om bare at få bilen hele vejen over målstregen.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørt af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Faaborg-Midtfyn

Hos Anne Høyby vinder den rå over den kogte rødkål juleaften

Odense

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce