Annoncørbetalt indhold

5 grunde til du skal have professionel korrektur

Denne artikel er sponsoreret

Foråret er ikke kun lig med lysere dage og lunere temperaturer, men også intens opgaveskrivning for studerende landet over. Især på de videregående uddannelser knokler de studerende ekstra meget, da mange af dem er i gang med deres afsluttende afhandling. I opgaveskrivningens hede er der dog én ting, man absolut ikke må slække på, og det er korrekturen.

Korrektur er, når man gennemgår og evt. retter en tekst for fejl indenfor grammatik, retstavning, syntaks og deslige. Korrektur kan også indebære en gennemgang af tekstens formidlingsmæssige niveau, så man ender med et produkt, hvor argumenterne hænger sammen.

Umiddelbart lyder det rigtig nemt og som noget, man kan gøre selv, men mange ord og vendinger, som vi bruger i daglig tale, er efterhånden så muterede grundet hyppig brug, at det kan være svært at få nedfældet dem i den korrekt form. Og det er her, at professionel korrektur kommer ind i billedet. For der findes nemlig virksomheder, som tilbyder korrekturlæsning, så man kan udformet et dokument, som er perfekt formidlet. Læs videre neden for og få 5 gode grunde til, at man som studerende bør kigge nærmere på at købe professionel korrektur.

1. Korrektur kan hæve karakteren

Det er ingen hemmelighed, at korrektur kan være med til at hive din karakter op. Har du lavet en jævn opgave, kan en velskrevet tekst være med til at trække din karakter op, så du får et ekstra godt resultat. Sidder du i den modsatte situation med en opgave, som måske ikke opfylder standarden, så kan korrektur også her hjælpe med at hive dig op over smertegrænsen, så du ikke dumper.

Uanset din situation er det således altid en god idé at gøre meget ud af korrekturen, da det simpelthen er ”nemme” point at hente i forhold til karakterer.

2. Korrektur fremhæver meningen med din tekst

Det er altid lækkert at læse en tekst, hvor alle nutids-r er spot on, men formår du ikke at formidle dit budskab på en klokkeklar måde, er du lige vidt. Du sidder måske med en masse stærke argumenter, men hvis du ikke kan kommunikere dem, så censor kan forstå det, så er der en chance for, at du bliver nødt til at skrive din opgave om igen. Men det undgår du, hvis du får et korrekturfirma til at sikre, at semantikken er på plads.

3. Korrektur tilføjer autoritet til din tekst

Autoritet er især vigtig, hvis det for eksempel er en ph.d.-afhandling, du skriver. For er dit mål at blive forsker inden for dit felt, så kræver det også, at du med autoritet kan argumentere for dine fund og teorier. Selv den mindste grammatiske fejl kan underminere autoriteten i dit argument, fordi det giver et indtryk af, at eftersom du ikke har gjort dig umage med din korrektur, hvorfor skulle læseren så tro, at du også har gjort dig umage med din research?

4. Korrektur slår elektronisk retstavnings- og grammatiksoftware

Selv om der findes sofistikeret software, som meget vel kan opstøve samtlige korrekturfejl, er det stadig en kæmpe fordel at bruge et korrekturfirma, hvor et menneske har siddet og kigget din opgave igennem.

For selv om dit tekstbehandlingsprogram umiddelbart ikke har nogen røde streger i dit dokument, så er det ikke ensbetydende med, at din tekst er fejlfri. Der findes nemlig mange fejl, som en computer simpelthen ikke kan opdage. Og her er alternativet med en professionel korrekturlæser absolut at foretrække, for mennesket er bare bedre til at se lingvistiske sammenhænge end en maskine.

5. Korrektur hjælper dig til at skrive bedre

Når du får en anden til at læse dit arbejde, kan du nemmere få hjælp til at identificere, hvilke dele af dit tekstarbejde kan blive bedre. Således får du input til, hvad der kan gøres bedre næste gang, du har en vigtig tekst, der skal skrives. Så når du bruger en korrekturlæser, gavner det dig ikke kun her og nu i form af et tilrettet dokument, men du får også en professionel feedback på dit arbejde, så du kan blive endnu bedre til at skrive.

Artiklen er sponsoreret opgavekorrektur

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.