Annonce
Nordfyn

Fem film med optagelser på Nordfyn

Optagelser af filmen Der Kommer en Dag på Gyldensteen Gods i 2015. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det er ikke første gang, at Bogense Hotel lægger hus til en filmoptagelse. Se listen over fem film og tv-serier fra den seneste håndfuld år, hvor forskellige nordfynske steder har udgjort scenen.
Annonce

1) Familien Jul

Den første 'Familien jul' film fra 2014 blev optaget på Flyvesandet Camping. En historie om Hugo, der bliver gode venner med nissen Pixy, som ikke nåede at komme med de andre nisser hjem. Hugo går langt for at skjule Pixy fra sin julefjenske far, men et år er lang tid at skjule en nisse, der ikke ligner mennesker, taler et mærkeligt sprog, udøver magi og som ikke kan tåle den danske sommervarme.

2) Lang historie kort

Lang historie kort er historien om Ellen, hendes venner og deres mere eller mindre selvforskyldt komplicerede kærlighedsliv og længsel efter romantisk forløsning. Filmen blev optaget i sommeren 2014, delvist i et sommerhus ved Skåstrup Strand.

3) Mænd og høns

Den stjernespækkede, danske komediefilm "Mænd & høns" om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden, blev blandt andet optaget på Bogense Hotel og i Kappendrup i sommeren 2014.

4) Der kommer en dag

"Der kommer en dag" handler om to drenges barske skæbne på børnehjemmet Gudbjerg (filmens omskrivning af navnet på det autentiske børnehjem Godhavn) i 1960'erne. Filmen blev blandt andet optaget omkring Gyldensteen Gods i foråret 2015.

5) Haabet

Året er 1899, og den unge pige Marie beslutter sig for at rejse ud på fragtskibet 'Haabet' i jagten på sin forsvundne far. I miniserien på fire afsnit følger man hendes rejse fra Fyn til Norge og Island, og en del af serien, der løb over skærmen i 2018, blev optaget på Bogense Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce