x
Annonce
Nordfyn

Fem film med optagelser på Nordfyn

Optagelser af filmen Der Kommer en Dag på Gyldensteen Gods i 2015. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det er ikke første gang, at Bogense Hotel lægger hus til en filmoptagelse. Se listen over fem film og tv-serier fra den seneste håndfuld år, hvor forskellige nordfynske steder har udgjort scenen.

1) Familien Jul

Den første 'Familien jul' film fra 2014 blev optaget på Flyvesandet Camping. En historie om Hugo, der bliver gode venner med nissen Pixy, som ikke nåede at komme med de andre nisser hjem. Hugo går langt for at skjule Pixy fra sin julefjenske far, men et år er lang tid at skjule en nisse, der ikke ligner mennesker, taler et mærkeligt sprog, udøver magi og som ikke kan tåle den danske sommervarme.

2) Lang historie kort

Lang historie kort er historien om Ellen, hendes venner og deres mere eller mindre selvforskyldt komplicerede kærlighedsliv og længsel efter romantisk forløsning. Filmen blev optaget i sommeren 2014, delvist i et sommerhus ved Skåstrup Strand.

3) Mænd og høns

Den stjernespækkede, danske komediefilm "Mænd & høns" om brødrene Elias og Gabriel, der mildest talt er ret særprægede og ikke rigtigt kommer ud af det med hinanden, blev blandt andet optaget på Bogense Hotel og i Kappendrup i sommeren 2014.

4) Der kommer en dag

"Der kommer en dag" handler om to drenges barske skæbne på børnehjemmet Gudbjerg (filmens omskrivning af navnet på det autentiske børnehjem Godhavn) i 1960'erne. Filmen blev blandt andet optaget omkring Gyldensteen Gods i foråret 2015.

5) Haabet

Året er 1899, og den unge pige Marie beslutter sig for at rejse ud på fragtskibet 'Haabet' i jagten på sin forsvundne far. I miniserien på fire afsnit følger man hendes rejse fra Fyn til Norge og Island, og en del af serien, der løb over skærmen i 2018, blev optaget på Bogense Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce