Annonce
Erhverv

5,7 millioner kroner i støtte: 90.000 vandreturister fra ind- og udland skal lokkes til Fyn

En vandretur i skoven med eller uden rygsæk er blevet populær under corona-tiden, og nu forsøger ni fynske kommuner at få endnu flere danske og udenlandske turister til at gøre det samme. Arkivfoto: Morten Stricker
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at sende knap seks millioner kroner afsted til projektet Hike Fyn, der skal få flere vandreturister til både Fyn, men også øerne.

Fyn: Selvom de fynske vandrestier allerede i dag er velbesøgt, er der ambitioner om meget mere.

Ni ud af 11 fynske kommuner samarbejder med Erhvervshus Fyn, Dansk Vandrelaug og flere  turistkontorer om, at især tyske og hollandske vandreturisterne skal slide skoene op på Fyn og de omkringliggende øer.

Projektet, som kaldes 'Hike Fyn - bæredygtig vandreturisme på Fyn og øerne', har nu fået en gevaldig håndsrækning i form af større pose penge.

Annonce

I en pressemeddelelse har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse offentliggjort, at den giver op imod 10,7 millioner til fire danske outdoor-projekter, og af dem har det fynske turismeprojekt fået løfte om 5,7 millioner kroner.


Vi har allerede et stærkt brand på cykelturisme, og nu ser vi frem til at udnytte erfaringen herfra til at opgradere vandreoplevelserne i samme grad

Laura Raidla, udviklingschef i Destination Fyn


Udviklingschef i Destination Fyn Laura Raidla fortæller i meddelelsen, at under Covid-19 er fynboerne væltet ud på hele øen for at få frisk luft og nyde naturen.

- Mens mange af vores fynske hoteller og konference-steder har haft svære kår med den manglende storby- og erhvervsturisme under pandemien, er både lokale og danske turister strømmet til vores kystområder og alsidige outdoormuligheder, siger hun.

Markedsføring skal gøre en forskel

Det fynske turismeprojekt vil løbe frem til midten af 2024, og flere vandreruter skal blandt andet forbedres, så de er gearet til flere turister, der lægger vejen forbi.

Laura Raidla fortæller videre, at Fyn allerede i dag er velbesøgt af gæsterne på to hjul, men markedsføring til potentielle udenlandske gæster, skal få flere til at besøge øen i den nærmeste fremtid.

- Vi har allerede et stærkt brand på cykelturisme, og nu ser vi frem til at udnytte erfaringen herfra til at opgradere vandreoplevelserne i samme grad. Kombineret med en øget marketing indsats over for især tyske og hollandske turister forventer vi at kunne indfri potentialet relativt hurtigt.

I meddelelsen fremgår det, at der skal forretningsudvikles, så erhvervslivet også kommer til at spille en rolle med de rigtige kompetencer.

Samlet set vil det ambitiøse projekt forsøge at tiltrække 90.000 ekstra gæster, der til sammen vil bruge 58 millioner kroner mere, end de eksisterende danske og udenlandske turister gør i dag.

Annonce

Minister: Brug for turismevirksomheder

I meddelelsen kommer Danmarks erhvervsminister Simon Kollerup også på banen.

Han fortæller, at det er glædeligt med lokale og tværgående turismeprojekter som det på Fyn.

- Danmark er et dejligt ferieland, og det er positivt med så mange gode og fælles projekter, som styrker og udvikler dansk turisme.

Han tilføjer, at Covid-19 har gjort, at et øget samarbejde mellem alle aktører i branchen er nødvendigt.

- Vi har mere end nogensinde brug for, at alle gode kræfter arbejder sammen, så vi også efter corona-krisen har nogle stærke turismevirksomheder, som både danske og udenlandske turister kan nyde godt af.

Erhvervsfremmebestyrelsen har sammenlagt uddelt 60,6 millioner kroner i slutningen af april til 17 forskellige turismeprojekter i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce