Annonce
Odense

5.500 skoleelever på æblerov i Odense

Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook og har begge både spist, skrællet og kokkereret sig gennem bunkevis af æbler for at være klar til årets æblerov. PR-foto
48 odenseanske skoleklasser deltager i et koordineret æblerov efter efterårsferien.
Annonce

Odense: Når eleverne fra Risingskolen, Paarup Skole, Munkebjergskolen og Hjalleseskolen vender tilbage efter efterårsferien, skal de deltage i et organiseret æblerov, hvor 170.000 skoleelever i hele landet deltager.


Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret.

Bente Svane Nielsen, projektchef for Coops madprogram GoCook


Eleverne fra de nævnte skoler udgør tilsammen hele 48 klasser, og er dermed de odenseanske skoler med flest deltagere blandt de i alt 5.500 børn og unge fra Odense Kommune, som er med, når Coop sætter bagning af æbleboller og italiensk æggekage med et tvist af danske æbler på skoleskemaet.

- Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad - og naturligvis dessert, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge.

Noget kunne tyde på, at det ikke kun er GoCook, der godt kunne tænke sig, at børnene lærte de danske æbler bedre at kende. Skolerne har tilmeldt sig som aldrig før, så der i år er rekorddeltagelse med knap 7.500 tilmeldte klasser fordelt over hele landet.

- Børnene kender allerede æbler som en snack i madpakken eller fra kager, men vi vil gerne have dem til at opleve og reflektere over danske æblers mange smage, siger kokken Gorm Wisweh, der er tilknyttet projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce