Annonce
Middelfart

47 skrev sig på venteliste til seniorbofællesskab i Føns

47 mennesker valgte at blive skrevet op til et eventuelt kommende seniorboligprojekt i Føns. Privatfoto

Boligforening vil i ny dialog med kommunen efter massiv interesse på tirsdagens borgermøde

Annonce

Føns: Over halvdelen af de 89 fremmødte skrev sig på venteliste, da Boligforeningen Lillebælt og Lokaludvalget i Føns og Omegn tirsdag aften inviterede til borgermøde for at undersøge interessen for et seniorbofællesskab i det lille bysamfund.

Den massive opbakning har givet både boligforening og lokaludvalg nyt blod på tanden, selv om Føns i foråret blev valgt fra, da Middelfart Kommune vedtog en ny fireårsplan for almennyttigt boligbyggeri.

Og boligforeningen vil nu tage kontakt til kommunen i håb om at ændre dens nej til et ja.

Annonce

Begejstret boligformand

- Vi vil meget gerne bygge flere seniorbofællesskaber udover de to, vi har i forvejen, men vi skal kun bygge, hvis der er en efterspørgsel til stede. Og det kan man da vist godt sige, vi fik slået fast med syvtommer søm, at der er, ­siger formanden for Bolig­foreningen Lillebælt, Alex Gren.

Aftenen bød på oplæg om, hvad seniorbofællesskab er for en størrelse, og hvordan processen med at etablere et seniorbofællesskab ser ud. Herefter var der tid til spørgsmål, som især handlede om huslejeniveauet for et potentielt seniorbofællesskab samt boligforeningens erfaring med at arbejde med interessegrupper i boligforeningens eksisterende bofællesskaber.

- Vi forestiller os en bebyggelse med maksimalt 10 boenheder, så vi havde slet ikke turde håbe på så mange interesserede, siger Rikke Clausen fra lokaludvalget.

Også i Strib har Boligforeningen Lillebælt ønske om et seniorbofællesskab. Der er derfor nu oprettet en facebookside, hvor interesserede løbende kan følge med i, hvordan det går med boligforeningens ønsker om at bygge flere seniorbofællesskaber, og hvor der senere på året afholdes lokale seniorbo-aftener.

Du kan finde siden på Facebook ved at søge på "seniorbofællesskab føns".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce