Annonce
Fyn

46-årig pædofil dømt skyldig: Havde sex med mindreårig dreng

Retten i Kolding dannede mandag rammerne for sagen, hvor en 46-årig mand, oprindeligt fra Hobro, blev kendt skyldig i stort set alle forhold, han var tiltalt i. Arkivfoto

Senere i dag afgøres det, hvor længe den 46-årige mand fra Hobro skal i fængsel for at have forgrebet sig på mindreårige drenge. Overgrebene og forsøg derpå er sket i blandt andet Fredericia og Randers.

Fredericia/Kolding: Mandag blev en 46-årig mand - oprindeligt fra Hobro, men med rødder i blandt andet Randers-egnen - kendt skyldig i flere forhold ved Retten i Kolding.

Herunder samleje med barn under 15 år, blufærdighedskrænkelse samt forsøg på både samleje og andet seksuelt forhold end samleje med børn under 15 år.

Manden var tiltalt for seks forhold. Både de tre dommere og seks nævninge var enige om, at manden skulle dømmes skyldig i alle forhold. Dog blev han dømt delvist skyldig i et enkelt forhold.

I retten kom det blandt andet frem, at det er sjette gang, manden modtager en dom for sædelighedsforbrydelser.

Annonce

Uenighed om dom

I sagen vedrørende den dengang 14-årige dreng fra Fredericia har retten altså besluttet, at det er fundet bevist, at den nu dømte havde til hensigt at have sex med den nu 16-årige dreng.

Det skete blandt andet på baggrund af, at drengen i retten vedstod den forklaring, han gav til politiet i november 2016 - at der forelå en klar aftale om, at drengen og den 46-årige skulle mødes dagen efter og have sex. Til gengæld fik drengen 2500 kroner og en scooter.

Også i sagen, der omhandler en dreng fra Randers, hvor blandt andet samleje har været fuldbyrdet, er den 46-årige altså erklæret skyldig.

I sagen vedrørende en 11-årig dreng fra Vestjylland er den 46-årige alene blevet erklæret skyldig i blufærdighedskrænkelse, men han blev frifundet for blandt andet forsøg på voldtægt af barn under 12 år.

I denne sag stemte to nævninge og alle dommere for en frifindelse af de øvrige forhold - udover blufærdighedskrænkelsen - mens fire nævninge stemte for, at den 46-årige var skyldig i alle forhold. Da dommerne hver havde to stemmer, blev det afgørende.

Afgørelse venter

I to forhold - vedrørende besiddelse af børneporno samt blufærdighedskrænkelse af en dreng fra Vejle - blev den 46-årige også erklæret skyldig. Disse forhold havde han også tidligere erkendt.

Vedrørende forholdet, hvor den 46-årige var sigtet for at udføre - og på sig få udført - oralsex af en 17-årige dreng i Kolding mod betaling, er den 46-årige også blevet erklæret skyldig med begrundelse om, at der ikke kunne være tvivl om, at drengen var under 18 år.

Mandag omkring middag afgøres det, hvor stor en straf den 46-årige står overfor. Anklageren går efter forvaring, mens forsvareren siger maksimalt tre års fængsel.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce