Annonce
Assens

452.000 kroner uddeles: Sådan kan foreninger få økonomisk hjælp

Banko i de lokale forsamlingshuse har været aflyst på stribe, men forhåbentlig kan forsamlingshusene snart gå i gang med arrangementer igen. Indtil da kan husene og andre foreninger ansøge om økonomisk støtte fra Assens Kommune. Billedet er fra nytårsbanko i Kerte Forsamlingshus i 2018. Arkivfoto: Sugi Thiru
Assens Kommune har oprettet en krisepulje til foreningslivet, hvor foreningerne kan søge om økonomisk hjælp til driftsudgifter eller i forbindelse med et mindre projekt efter genåbningen.
Annonce

Tilbage i maj måned var blandt andet forsamlingshusene i Assens Kommune presset økonomisk på grund af mange aflyste arrangementer i forbindelse med Covid-19.

Men nu kommer der en hjælpende pengepose fra Assens Kommune til forsamlingshuse, breddeidrætsforeninger, idrætshaller, med videre.

Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie godkendte nemlig på udvalgets juni-møde, at en samlet krisepulje på 452.000 kroner skal tildeles fritidsområdet i Assens Kommune.

Den kommunale hjælpepakke til området skal hjælpe til at råde bod på nogle af de større økonomiske konsekvenser, som flere af kommunens foreninger har oplevet i forbindelse med nedlukningen af landet.

Helt konkret kan foreningerne søge om økonomisk støtte fra en driftspakke eller en projektpakke.

Annonce

Penge til kickstart

I projektpakken er der afsat 100.000 kroner, som foreningerne kan få del i, hvis der er brug for økonomisk støtte til et mindre projekt, der blandt andet kan hjælpe til at kickstarte foreningen efter corona-krisen. Pengene kan også bruges til at markere og fejre genåbningen af de enkelte foreninger.

Projektpakken kan søges af en enkelt forening, hal eller samlingssted, men pengene kan også søges som et samarbejdsprojekt mellem to eller flere ansøgere fra samme lokalområde.

Hvis man står som bestyrelse i et forsamlingshus eller idrætsforening og har haft problemer med at dække faste driftsudgifter som el, vand eller varme, kan man sende en ansøgning afsted til kommunens driftshjælpepakke, der i alt er på 352.000 kroner.


Den kommunale hjælpepakke til området skal hjælpe til at råde bod på nogle af de større økonomiske konsekvenser, som flere af kommunens foreninger har oplevet i forbindelse med nedlukningen af landet.

Fra artiklen


Derudover kan man også søge driftspakken, hvis foreningen har haft udgifter i forbindelse med aflyste arrangementer.

Annonce

Hallerne "betaler"

Pengene til krisepuljen for foreningslivet er ikke kommet til på magisk vis.

De i alt 452.000 kroner stammer fra et mindre forbrug for fritidsområdet. Alle pengene stammer fra halområdet, hvor man altså har brugt knap en halv million kroner mindre, end hvad der ellers var budgetteret med i budget 2020.

Foreningerne kan læse mere om ansøgningsprocessen på Assens Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Assens

Foredrag med Årgang 0-mor

Annonce