Annonce
Nyborg

45 høringssvar om butiksplaner på Lynfrosten

Nyborg Lynfrost ligger lidt uden for byen. Det har fået blandt andre den lokale handelsstandsforening til at advare mod en situation, hvor der opstår to bymidter. Arkivfoto: Michael Bager
Fristen for at gøre indsigelse mod planerne for et nyt butiksområde langs Storebæltsvej udløb i denne uge. Nu er bolden tilbage hos politikerne.

Nyborg: Op mod 400 nyborgensere var mødt frem, da Nyborg Kommune umiddelbart efter vinterferien indkaldte til borgermøde om planerne for et nyt butiksområde på Lynfrosten i Nyborg.

I denne uge udløb så fristen for at gøre indsigelse mod forslaget til den nye lokalplan, og i alt har kommunen modtaget 45 høringssvar, oplyser byplanlægger Mikkel Ibsen til Fyens Stiftstidende.

Med til historien hører, at 13 af disse svar er meget kortfattede. De udtrykker alle opbakning til den indsigelse, som Karin Di Martini har indgivet på vegne af arbejdsgruppen "Tjæren på Lynfrosten".

Karin Di Martini har ved flere lejligheder markeret sig som en af de varmeste fortalere for, at grunden ved Storebæltsvej i Nyborg skal renses helt op, før man foretager sig yderligere.

Sideløbende har arbejdsgruppen stillet sig i spidsen for en underskriftindsamling. Et af høringssvarene består således af en liste med ikke mindre end 1178 underskrifter, hvoraf de fleste er indsamlet elektronisk.

Derudover har kommunen modtaget to høringssvar fra offentlige myndigheder, der oplyser, at de ingen kommentarer har.

Det gælder blandt andet Miljøstyrelsen, der blot slår fast, at afstanden til Fortum - det tidligere Kommunekemi - ikke udgør noget problem.

I forbindelse med et eventuelt uheld på Fortum kan der opstå brand, ekplosioner og udslip af giftige dampe, som er skadelige for mennesker. Men ingen af disse potentielle faremomenter vurderes altså at udgøre en sikkerhedsrisiko i forhold til lokalplansområdet.

Det er nu op til politikerne i byrådet at vurdere de mange høringssvar - herunder om de giver anledning til at ændre på det forslag, der er lagt frem på vegne af stedets ejer, Philipsen Gruppen.

I alt baner forslaget vejen for et nyt butiksareal på op til 15.000 kvadratmeter. Eller hvad der i grove træk svarer til det samlede butiksareal i den historiske bymidte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce