Annonce
Kultur

45 års unik rockhistorie foldes ud: Manden bag 'Master of Puppets' fortæller anekdoter om Metallica og Gasolin

Producer Flemming Rasmussen har gennem 40 år stået i spidsen for Sweet Silence Studio, hvor navne som Gasolin', Kim Larsen, Metallica og Anne Linnet har indspillet nogle af deres største sange. Foto: Søren Bidstrup
Onsdag 13. oktober får Musikbiblioteket besøg af musikproduceren Flemming Rasmussen, der især er kendt for at have produceret tre af Metallicas udgivelser.

Musik: 45 års unik rockhistorie får mæle, når produceren og lydteknikeren Flemming "Razz" Rasmussen lukker op for posen i en samtale med forfatter Thomas Vilhelm, der sammen med Flemming Rasmussen har udgivet "Rock og stjernestøv – historier fra Sweet Silence Studios gennem 45 år".

Den første sang, der blev indspillet i Sweet Silence Studios, var "Hva' gør vi nu, lille du" med Gasolin'. Indspilningen foregik 17. april 1976. Det legendariske studie lå på Strandlodsvej på Amager, men rykkede i sluthalvfemserne til Njalsgade på Islands Brygge, hvor det lukkede i 2008.

Centralt placeret i maskinrummet har Flemming Rasmussen både som tekniker, producer og studieejer set skelsættende albummer blive til. Han har set store koryfæer investere deres kunstneriske hjerteblod i processen, mens de pressede sig selv til det yderste.

Annonce

Få - hvis nogen - dansk producer kan prale af at have samarbejdet med så prominente navne som Metallica, Gasolin', Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr, Anne Linnet, Ritchie Blackmore fra Deep Purple, D.A.D, Malurt, Lars H.U.G, Sebastian og Sort Sol.

Det har i sagens natur kastet mange oplevelser og anekdoter af sig, og dem kunne man netop læse om i "Rock og stjernestøv – historier fra Sweet Silence Studios gennem 45 år". I bogen får læseren et unikt indblik i dramaet bag kulisserne, hvor succeser skabes, og faren for fiasko lurer.

Få - hvis nogen - dansk producerer kan prale af at have samarbejdet med så prominente navne som Gasolin', Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr, Anne Linnet, Ritchie Blackmore fra Deep Purple, D.A.D, Malurt, Lars H.U.G, Sebastian og Sort Sol

Fra artiklen

En fiasko var det ikke, da Flemming Rasmussen producerede Metallica-albummet "Master of Puppets", der udkom i 1986. Det anerkendte amerikanske musikmagasin Rolling Stone kalder albummet ét af verdens bedste metalalbummer og sidestiller det med Black Sabbaths "Paranoid" fra 1970.

I anmeldelsen fra juni 1986 af Tim Holmes kunne man læse, at Metallica redefinerede heavy metal med en rendyrket apokalyptisk rædsel og lyden af global paranoia. Ligesom Flemming Rasmussen blev hyldet for at have været med til at skabe en helt ny form for metalrock. "Master of Puppets" blev i øvrigt fulgt op med et andet metalhovedværk i kraft af "... And Justice For All".

Sweet Silence genåbnede i øvrigt i april 2014 i Helsingør, som en del af Musikkens Hus i Murergade under navnet Sweet Silence North, men lukkede igen i december 2017. I januar 2018 flyttede studiet tilbage til København i Bandhotel SV stadigvæk med Flemming Rasmussen ved roret.

Fakta: "45 års unik rockhistorie - Musikforedrag med Flemming Rasmussen fra Sweet Silence musikstudiet" arrangeres i samarbejde med AOF Center Odense og foregår onsdag 13. oktober kl. 18.30 på Musikbiblioteket

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Erhverv

Medicinsk cannabis: - Det dér lyder som århundredets dårligste undskyldning

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Middelfart

DR-program gør grin med borgmesters vaccinestik: - Der var en lidt ubehagelig stemning

Odense For abonnenter

Ny rapport: Odense skal have mere end tre gange så mange ladestandere til elbiler inden 2030

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Middelfart

Middelfart tager imod Randers i ottendedelsfinalen

Assens

Nu kan du aflevere brugte juice- og mælkekartoner på genbrugspladsen: Derfor bliver kartonerne kørt til udlandet

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed

Kerteminde For abonnenter

Fiskeriet i Kerteminde kører på pumperne: - Det er en nedslagtning af fiskeriet i de indre farvande, ligesom med minkene

Annonce