Annonce
Danmark

44 dømt for at deltage i piratfest: Samlet bøde på 178.000 kroner

Det var i disse bygninger på Sønder Savstrupvej, hvor 44 personer deltog i dansefest i midten af december. Foto: Johan Gadegaard
Retten har dømt alle 44 tiltalte i dansefest på nedlagt ålefarm skyldige.

Holstebro: 44 personer skal nu dele en samlet bøde på 178.000 kroner mellem sig.

De er alle fundet skyldige i at deltage ved en dansefest med et liveband i midten af december på en nedlagt ålefarm mellem Mejrup Skave.

To af de 44 er dømt for at have arrangeret festen - og de skal betale en bøde hver på 5000 kroner, mens de 42 øvrige hver skal betale 4000 kroner i bøde for at deltage i begivenheden.

Dertil kommer, at alle 44 skal betale for sagens omkostninger.

Det er retten i Holstebro, der er kommet frem til den vurdering efter halvanden dags betænkningstid. Retsmødet i sagen blev afholdt tirsdag i Gråkjær Arena, da der ikke var plads nok i retsbygningen til de tiltalte.

- Jeg er tilfreds med, at retten har dømt i overenstemmelse med anklageskriftet - og dermed også, som jeg havde påstået, sagt, at der var tale om skærpende omstændigheder og tale om en piratfest, siger anklager Ulrik Panduro.

De to arrangører af festen er lig med det band, der spillede. Og i domsresummet hedder det:

"Retten har i skærpende retning herved lagt vægt på, at disse tiltalte som professionelle musikere planlagde og tog initiativ til at afholde festen, idet de pr. sms inviterede et større antal personer med geografisk spredt bopæl i Jylland og på Fyn, hvorefter de sammen med i hvert fald 44 af disse samledes på en ejendom i en bygning, som var udlånt af ejeren, der ikke selv deltog, og at festen blev afviklet over 6 timer med dans og i øvrigt uden at følge de anbefalede afstandskrav, levende musik og indtagelse af alkohol."

Annonce

Ikke privat

Alle de medvirkende i festen havde nægtet sig skyldige og fastholdt, at festen foregik på privat grund og derfor ikke var omfattet af det daværende forsamlingsforbud på 10 personer.

Men det har retten pure afvist.

"Det er også tillagt skærpende betydning, at der ved forsamling på denne måde var fare for smittespredning til en stor del af landet fra et sted, hvor det var vanskeligt for politiet og andre myndigheder at gribe ind og således senere opspore eventuelle smittekæder, hvilket disse tiltalte i hvert fald burde have indset. Endelig er der lagt vægt på krænkelsen af retsfølelsen hos den del af befolkningen, som fulgte restriktionerne til forebyggelse af spredning af smitte med covid-19," hedder det i dommen.

Da der er tale om en bødesag på under 10000 kroner, kan dommen som udgangspunkt ikke ankes. De dømte kan dog forsøge at få sagen taget op af procesbevillingsnævnet.

Oprindelig var der tale om 45 tiltalte, men den sidste person valgte anklagemyndigheden at frafalde tiltalen imod, da han ikke havde deltaget i festen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce