Annonce
Debat

43 elbiler til at erstatte 27 – kan det virkelig passe?

Thomas Rydahl, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Nyborg. Privatfoto.

Debat: Når 27 biler i hjemmeplejen skal udskiftes, kan det enten blive med 27 hybridbiler eller 43(!) el-biler. Det er hvad administrationen har forelagt byrådet som beslutningsgrundlag. Lad der ikke herske nogen som helst tvivl – hvis det er valgmulighederne, så ville Det Konservative Folkeparti også vælge hybridbiler.

Imidlertid er de beregninger, der ligger til grund herfor, i bedste fald mangelfulde.

Man har taget udgangspunkt i, at det tager op til otte timer at oplade en el-bil. Men i virkeligheden tager det et sted mellem 2 og 4 timer. Deri alene må der kunne findes en reduktion i antallet af nødvendige ekstra biler.

I et svar fra kommunen fremgår, at én af årsagerne til de mange ekstra biler er, at Nyborg er en ”landkommune” med ”relativt stort areal” og ”lange afstande”. Det er korrekt. Det er også en meget dejlig kommune, rig på kultur, skove og strande. Men ingen af delene er jo reelt sagen vedkommende. Det der må være interessant er, hvor mange kilometer man kører på vagterne i hjemmeplejen. Den oplysning har man tilsyneladende ikke fundet relevant…

El-bilen, man har kigget på, kan køre knap 400 km på en opladning. Lad os antage, at man kører 100 km på en vagt i gennemsnit. Så skal man altså stille bilen til opladning 2-4 timer i løbet af 3-4 vagter. Batteriet må gerne ”sjat-lade” en halv time her og en time der. Ledelse skal blot sørge for planlægningen. Så kan personalet sagtens finde ud af det, lige som de kan i andre kommuner. Det er vi fra konservativ side ikke i tvivl om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rød læbestift og Gucci-tasker er velkomne i faaborg-midtfynsk politik: - Jeg ville blive tosset over sommerkjole-kommentar

Annonce