Annonce
Odense

427 klar til 25. udgave af Stiften Golf Cup

Holluf Park er trimmet og klar til at tage imod de 427 deltagere i Stiften Golf Cup. Foto: Kim Rune
Alt er klappet og klar til avisens årlige golfturnering, der første gang blev afviklet i 1995.

Fra mandag morgen går det løs på Odense Golfklubs anlæg med den 25. udgave af avisens golfturnering, Stiften Golf Cup. 427 er tilmeldt i de fire rækker, 24 flere end sidste år, og det glæder golfmanager Esben Hallundbæk Hansen.

- Vi havde sat 400 som mål for deltagerantallet, og det nåede vi med pæn margen, så der er lagt op til nogle gode dage på golfbanen med fin vejrudsigt og en bane i tiptop stand, siger han.

Flest deltagere er der i B-rækken med 133 tilmeldte, mens 129 er med i C-rækken og 102 i bedste række, A-rækken. De spiller alle på den store bane, Holluf Park, med 18 huller. D-rækken – for dem, der endnu har en hel del at lære – har 63 deltagere, og de spiller på den mindre Pilebanen med 2 gange 9 huller.

Annonce

Stiften Golf Cup

Der spilles i fire rækker, som spillerne er placeret i efter deres handicap:

A-rækken: +8,0-15,5

B-rækken: 15,6-21,0

C-rækken: 21,1-30,0

D-rækken: 30,1-54,0

A-rækken er udvidet i år, hvilket betyder at der vil være mindst 21 spillere i finalen. Sidste år spillede kun 14 spillere i finalen. Desuden er inddelingen i rækker i år ens for kvinder og mænd.

Der spilles indledende runder mandag, tirsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Finalerne afvikles søndag den 28. juli.

Vinder fra det første år er med

Den 25. udgave af Stiften Golf Cup har flere tidligere vindere i startlisterne, faktisk fem, så vidt Esben Hallundbæk har kunnet spotte. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at en af vinderne fra den allerførste udgave af turneringen i 1995, Erling Rasmussen, stiller op. Han slår ud på førstedagen, mandag kl. 12.20.

Det er i sig selv en kraftpræstation, at han er med, fordi han trækkes med flere skavanker, men han er klar. Eneste betingelse: At han kunne blive fragtet rundt til hullerne i en golfvogn, og det har golfmanageren naturligvis fikset.

- Vi er glade for, at han er med, det rammer ligesom alle årene ind, fortsætter Esben Hallundbæk. Vi har forsøgt at markere, at det er 25. gang, Stiften Golf Cup afholdes, blandt andet ved at arrangere en særlig parturnering på onsdag. Normalt spilles der ikke om onsdagen, men i år spilles der altså også onsdag, hvor 65 par har tilmeldt sig, og det er vi meget tilfredse med.

Ellers er det meste, som det plejer at være - eller bedre. I hvert fald hvad angår faciliteterne og selve banen. Klubhuset har fået helt nyt receptionsområde, driving rangen har fået en makeover, og på Holluf Park er der an lagt et helt nyt teested ved 6. hul. Det bliver de 427 deltagere i Stiften Golf Cup nogle af de første, der tager i anvendelse.

Det er placeret på en nyanlagt høj, hvorfra den smukkeste udsigt over banen kan opleves.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce