Annonce
Faaborg-Midtfyn

42-årig mor: - Nu var det tid til at gøre noget for mig selv

42-årige Birgitte Juul Hansen er til dagligt HR-chef hos FFV - nu skal hun ud på en 1.300 kilometer cykeltur med Team Rynkeby Ringe. PR-foto
Det er første gang, 42-årige Birgitte Juul Hansen fra Årslev, skal cykle med Team Rynkeby Ringe til Paris. Starten går fra Ringe Torv på lørdag.

Ringe/Årslev: Lørdag 29. juni er det igen blevet tid til at sende Team Rynkeby Ringe afsted mod Paris fra torvet i Ringe. Team Rynkeby blev stiftet i 2002 her fra Ringe og har siden haft sin årlige afgang fra Torvet.

Holdets kaptajn, Arne Jørgensen (64), og rytter Birgitte Juul Hansen (42) er begge fra Årslev.

Når holdet sendes afsted klokken 9.05 på lørdag, er det for Arne Jørgensen den 12. gang, han drager mod Paris, mens det for Birgitte Juul Hansen vil være den første, oplyser Team Rynkeby Ringe i en pressemeddelelse.

- Som Mor med stort ”M” og ved tidligere at have undervist i bevægelse, har jeg været vant til at gøre meget for andre - men nu var det tid til at gøre noget for mig selv. Jeg har nogle bekendte som har kørt med Team Rynkeby i Odense tidligere år og de har talt meget positivt om projektet, så jeg tænkte, at det ville være det rigtige for mig, da jeg gør noget godt for mig selv og samtidig gør noget godt for børn med kritisk sygdom og deres familier, siger Birgitte Juul Hansen.

Det var dog ikke uden betænkning, at Birgitte indsendte sin ansøgning til at være en del af Team Rynkeby:

- Jeg tænkte - som mor - kan jeg cykle 1.300 kilometer over otte dage? Men det blev jeg overbevist om, at jeg godt ville kunne, og så røg ansøgningen til Team Rynkeby afsted, siger hun og tilføjer:

- Da jeg fortalte min far, at jeg var blevet en del af Team Rynkeby, spurgte han mig; ”hvor langt har du nogensinde cyklet?” og efter at have tænkt, måtte jeg erkende, at det nok kun er blevet til maksimalt 20 kilometer. De ugentlige træninger har da ikke altid været en leg, men udfordringerne er blevet mindre og nu bliver det gerne til 200 kilometer om ugen, siger Birgitte Juul Hansen.

Annonce

Jeg tænkte - som mor - kan jeg cykle 1.300 kilometer over otte dage? Men det blev jeg overbevist om, at jeg godt ville kunne, og så røg ansøgningen til Team Rynkeby afsted.

Birgitte Juul Hansen

Fællesskab og sammenhold

Ifølge Team Rynkebys Ringes kaptajn, er der mange nye med på holdet i år.

- På Team Rynkeby er 50 procent af holdet nye ryttere, og vi forsøger at gøre meget fra dag ét for, at de nye ryttere skal føle sig sikre, men også at de får tryghed for, at vi kører med et koncept ”alle ud og alle hjem”, siger Arne Jørgensen.

Birgitte Juul Hansen nikker og tilføjer:

- Jeg søgte oprindelig optagelse på Odense-holdet, da det er der, jeg kendte nogle i forvejen, og da jeg fik mailen om optagelse på Ringe, så føltes det lidt som om, jeg var blevet ansat i det forkerte job. Da jeg så ankommer til introduktionsmøde i september, så møder jeg en kaptajn, der tager imod mig og alle andre med kram og stort smil og jeg følte mig på rette plads, siger hun.

Ifølge Arne Jørgensen, er fællesskab og sammenhold i fokus.

- For mig, er det ikke længere det at cykle til Paris, der giver mig et kick, men derimod at se, hvordan rytterne, som Birgitte, udvikler sig fra den første dag på holdet, til vi står i Paris. Derudover har det ligget alle i styregruppen meget på sinde at have fokus på fællesskab og sammenhold - vi kommer jo meget tæt på hinanden henover de otte dage til Paris, siger han.

Team Rynkeby Ringe kører 1.300 kilometer fra lørdag 29. juni fra Torvet i Ringe og med ankomst lørdag 6. juli på Prairie du Cercle Sud i det nordøstlige hjørne af Paris. Holdet skal blandt andet passere henover Mur de Huy i Belgien, dette gør de onsdag 3. juli. Man kan stadig søge om at blive en del af Team Rynkeby Ringe via linket her: https://team-rynkeby.dk/team-rynkeby/ansoeg-om-deltagelse.aspx - ansøgningsfristen er 23. august 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce