Annonce
Indland

42-årig mand stukket ned med kniv i Vordingborg

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gerningsmanden til et knivstikkeri i Vordingborg er fortsat på fri fod. Ofret er uden for livsfare.

En 42-årig mand er lørdag blevet stukket i maven med en kniv i Vordingborg.

Knivstikkeriet skete ud for en kiosk på Boulevarden, oplyser vagtchef Lars Denholt ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Den 42-årige blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvorfra han meldes uden for livsfare.

- For en sikkerheds skyld vurderede ambulancepersonalet på stedet, at manden skulle tjekkes på Rigshospitalet. Det skyldes, at han blev stukket i maveregionen, siger Lars Denholt.

Lørdag aften er Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til stede ved gerningsstedet med indsatsleder, hunde og patruljer. Politiet skal blandt andet tale med vidner, der overværede knivstikkeriet.

Ifølge vagtchefen er gerningsmanden stadig på fri fod. Endnu er det uvist, om offer og gerningsmand kendte hinanden.

- Det er vi i gang med at undersøge blandt andet ved at afhøre vidner, men vi skal selvfølgelig også tale med den forurettede, siger Lars Denholt.

Knivstikkeriet fandt sted kort før 17.30.

På det tidspunkt var kronprinsesse Mary og kronprins Frederik på besøg i Vordingborg i anledning af fejringen af Dannebrogs 800-års fødselsdag.

- Men selv om Vordingborg er en mindre by, så befandt kronprinsparret sig langt fra gerningsstedet. Deres besøg var på ingen måde berørt af knivstikkeriet, siger Lars Denholt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce