Annonce
Indland

41-årig fik livstidsdom for rocker likvidering

RETSSAG: En dømt og tre frikendt for henrettelse af eks-Bandidos-præsident

Den 41-årige Jens Christian Thorup blev fredag i Østre Landsret idømt fængsel på livstid for drabet på eks-Bandidospræsidenten Claus Bork Hansen i Vanløse sidste år.

De 12 nævninger og tre landsdommere besluttede også, at han skal indlægges på et psykiatrisk hospital, da retslægerådet har fastslået, at han er sindslidende. Der skal han blive, indtil han er rask nok til at komme i fængsel.

Tre yderligere Bandidosrockere blev frikendt for henholdsvis udførelsen og planlægningen af likvidering af Claus Bork Hansen på A. F. Beyersvej den 21. marts 2001.

Klapsalver efter dom

Domsafsigelsen blev ikke sparet for den dramatik, som har præget sagen, der har været behandlet i landsretten siden den 25. februar. På tilhørerpladserne sad en håndfuld rockerlignende personer, og da kendelserne var oplæst, og landsdommer A. F. Wehner løslod de tre frikendte, lød der klapsalver fra tilhørerne. For en af iscenesætterne var der kontant afregning fra landsdommer Wehner:

– Den person skal følges her op øjeblikkelig, sagde han, hvorefter en stor mørkklædt mand måtte stå skoleret foran landsdommeren, som hårdt og kontant gav ham en bøde på 5000 kroner.

De tre frifindelser ud af fire mulige var ikke det resultat som anklager vicestatsadvokat Karen-Inger Bast havde håbet på. Alligevel mener hun ikke, at der er tale om en fiasko. – Det er aldrig spildt arbejde, når man får én person dømt for en likvidering. Der er kommet navn og ansigt på én af drabsmændene, og det synes jeg er godt, sagde Karen-Inger Bast umiddelbart efter kendelsen.

Advokat Thomas Rørdam repræsenterede en 31-årig Bandidosrocker, der var tiltalt for at have planlagt drabet. Rørdam mener, at hans klients frifindelse var det eneste fornuftige resultat, da hans del af sagen var præget af indicier.

– Det er den rigtige kendelse, og den er ikke overraskende, sagde Thomas Rørdam. Offer blev jagtet Drabet på Claus Bork Hansen var usædvanligt voldsomt. Bork Hansen blev jagtet ned ad A. F. Beyersvej, hvor han boede, af fire-fem skydende mænd. Han kastede sig ned bag sin bil som dækning, hvorefter mændene omringede ham og skød ham med 19 pistolskud og adskillige haglskud.

Motivet var fjendskab mellem Bork Hansen og den Bandidosklub, som han havde forladt. Hans nye venner var blandt andet Hells Angelssupporterne i klubben Red & White. Den 31-årige nye præsident, der blev frikendt i sagen, er lillebror til den eneste dømte i sagen, Jens Christian Thorup. Kun to personer var tiltalt i sagen for at have udført drabet den ene blev dog frikendt. Derved mangler Karen-Ingen Bast stadig at få identificeret tre-fire gerningsmænd. Hun opgiver dog ikke jagten på drabsmændene. - Jeg skal selvfølgelig drøfte det med Københavns Politi. Fordelen er dog, at drabssager aldrig slutter. Men vi har lært, at vi har brug for flere beviser, sagde hun. (ritzau)

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce