Annonce
Kerteminde

4000 kunder væltede Superbrugsen på rekorddag: Jan tager sig til hovedet - Kom kun én ad gangen, tak

Jan Sandgaard er brugsuddeler i Superbrugsen Kerteminde og henstiller til, at flere handler alene. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.
Første søndag i advent slog alle rekorder i Superbrugsen Kerteminde, og det glæder brugsuddeler Jan Sandgaard, men han ser gerne, at flere handler alene.
Annonce

Kerteminde: Egentlig burde han bare juble og glæde sig over tallene. Første søndag i advent slog nemlig alle rekorder i Superbrugsen Kerteminde.

- Vi havde godt nok travlt i søndags. Det var helt vildt. Vores største uge i løbet af året plejer at være uge 31. Omsætningen var 35 procent større end den største sommersøndag på året. Der kom cirka 4000 mennesker på en dag, fortæller brugsuddeler Jan Sandgaard.

Alligevel var han bekymret over at se de mange kunder og de lange køer ved kasserne. Trods corona-tider og stigende smittetal er der nemlig alt for mange, der handler sammen to og to eller endnu flere. Stik imod anbefalingerne.


Det er ikke, fordi jeg vil løfte en skolelærer-pegefinger. Men vi opfordrer kraftigt til, at folk nøjes med at komme én ad gangen, når de tager ned og handler,

Jan Sandgaard


- Det er ikke, fordi jeg vil løfte en skolelærer-pegefinger. Men vi opfordrer kraftigt til, at folk nøjes med at komme én ad gangen, når de tager ned og handler, siger han.

Han ved godt, hvor svært det kan være at stå alene med alle beslutningerne, når man handler. Hvilket pålæg skal man vælge? Hvad er det nu lige, vi mangler? Hvilket tilbehør skal vi have til kødet?

Annonce

Også ros til kunderne

Men der er altså ingen vej uden om.

- Jeg handler også selv lokalt i stor udstrækning, og mig og min kone er da også kommet til at gå sammen ind i en butik, men den anden dag delte vi os op og fordelte handlen på to butikker, fordi der simpelthen var for mange samlet på ét sted. Man har jo også selv et ansvar, fortæller Jan Sandgaard.

Første søndag i advent kunne folk komme ned og aflevere skrabelodder. Har I ikke selv et ansvar for ikke at lokke så mange kunder til samme dag med den slags events?

- Helt sikkert. Men den begivenhed blev planlagt i sommer, hvor smittetallene så helt anderledes ud, fortæller Jan Sandgaard.

Han har dog også stor ros til kunderne:

- Folk er virkelig gode til at bruge mundbind og spritte af. Vi har kun udleveret et enkelt mundbind, fortæller han.

Der må maksimalt være 475 kunder ad gangen i butikken, og med de nye restriktioner reduceres antallet. Jan Sandgaard har dog endnu ikke fået det nye tal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce