Annonce
forside

400 nye ansatte: Fynsk asfaltfirma køber islandsk entrepenør

Med et slag vokser Munck Gruppen med 400 ansatte, efter at Nyborgvirksomheden har købt den islandske storentrepenør LNS Saga, som i år omsætter for 800 millioner kroner

De har netop vundet en tredje ordre til Thulebasen i Grønland og i årets løb har de også arbejdet på et havneanlæg på Færøerne.

Nyborgvirksomheden Munck Gruppen har fokus på markederne i Norden, men de har dog endnu større ambitioner og har nu købt den islandske storentrepenør LNS Saga, som dermed åbner mulighederne i Norden betragteligt.

- Vi har gennem længere tid haft fokus på det skandinaviske marked, og med købet af LNS Saga kan vi for alvor cementere vores position i Island, Grønland, Færøerne og Norge, udtaler adm. dir. Hans Christian Munck i en bil fra Island.

Han er netop nu på vej til lufthavnen på Island for at flyve hjem til Danmark efter at have færdiggjort aftalen i løbet af i dag.

- Det er rigtig stort, siger han.

Med købet af LNS Saga er det dog ikke kun markedet, der vokser for Munck Gruppen. Antallet af medarbejdere vokser med et slag med 400 nye nordiske kollegaer og omsætningen løftes med 800 millioner kroner i koncernen. I hvert fald hvis Saga kan opretholde sin omsætning fra i år.

Samtidigt med at medarbejdergruppen og omsætningen bliver større øger Hans Christian Munck også koncernens kompetencer gennem købet, understreger han.

- Vi får adgang til en række kompetencer og synergier, som vi kan bringe i spil ved fremtidige store, komplekse opgaver. LNS Saga et ungt selskab med en engageret medarbejderkreds og en erfaren ledelse, og vi har store forventninger til den fremtidige udvikling både i Island og det øvrige Norden.

Det islandske entreprenørselskab har ifølge Munck brede kompetencer indenfor havnebyggeri, kystsikring, erhvervsbyggeri, lufthavne, tunnel- og vejbyggeri samt etablering af kraftværker.

Det islandske opkøb ligger naturligt i tråd med Munck Gruppens vækststrategi og ønske om stigende aktivitet både i Danmark og i udlandet. Selskabet havde før opkøbet en omsætning i 2015/16 på 1,6 mia. og ca. 1.100 ansatte, et tal som nu vokser til cirka 1.500 medarbejdere.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Kerteminde For abonnenter

Claus har fået besked på at fjerne brosten: Er parat til at gå i retten, hvis han ikke får forlig med kommunen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Sydfyn For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Annonce