Annonce
Nyborg

400 får adgang til borgermøde om Lynfrosten

Der er plads til 400, når Nyborg Kommune mandag aften inviterer til borgermøde på Bastionen. Det er ikke desto midre nok en god idé ikke at komme i sidste øjeblik. Arkivfoto: Niels Andreasen
Mandagens borgermøde om Lynfrosten i Nyborg får plads til langt flere, end Nyborg Kommune i første omgang havde oplyst.

Nyborg: Det var på forhånd usikkert, om Bastionen kunne holde til et forventet stormløb på et borgermøde om Lynfrost-grunden i Nyborg mandag aften.

Borgermødet, der er den foreløbige kulmination på årtiers debat og diskussion, vil efter alt at dømme tiltrække hundreder af nyborgensere og andre med interesse for planerne om at etablere et stort centerområde med butikker på den forurenede grund på Storebæltsvej.

Men efter først at have annonceret, at dørene til borgermødet vil blive lukket, når de første 250 er inde, oplyser Nyborg Kommune nu, er der bliver plads til langt flere.

- Der har desværre været en misforståelse i kommunikationen mellem os og Bastionen, siger Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

Han har fået vished for, at der i stedet for 250 kan lukkes 400 borgere ind i Bastionens store sal.

Og selv om der er grund til at tro på et regelret stormløb på Bastionen mandag aften, håber Søren Møllegaard, at der dermed bliver plads til alle.

Annonce

Ingen tilmelding

Borgermødets egentlige formål er en præsentation og debat om et lokalplanforslag, der gør det muligt at etablere et centerområde med et samlet butiksareal på 15.000 kvadratmeter på Lynfrost-grunden.

Men en stor del af mødet - og spørgsmålene fra salen - vil formentlig komme til at dreje sig om den massive forurening på grunden.

Derfor har Nyborg Kommune også bedt Region Syddanmark om at sende repræsentanter til borgermødet, hvor også Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Per Jespersen (S) samt to fagfolk fra teknik- og miljøforvaltningen vil tage plads i panelet.

Mandagens borgermøde på Bastionen begynder klokken 19, og der kræves ikke tilmelding på forhånd.

Til gengæld er det nok fortsat en god idé ikke at komme i sidste øjeblik, hvis man vil sikker på en plads blandt de 400, der bliver lukket ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce