Annonce
Sydfyn

40 parcelhuse på vej: Byrådet sælger godt fire hektar af Tankefuld

En bid af Tankefuld er blevet solgt til en sjællandsk erhvervsmand, der vil bygge 40 parcelhuse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Det har været mere end almindeligt svært at få solgt byggegrunde i Tankefuld. Men nu er det endelig lykkedes at sælge et 4,4 hektar stort areal af Tankefuld til den sjællandske erhvervsmand, Kaj Holm, der planlægger at bygge 40 parcelhuse på området.

Svendborg: Allerede i slutningen af vinteren kom det frem, at en sjællandsk erhvervsmand, Kaj Holm, havde kig på et stykke jord i Tankefuld til at bygge parcelhuse på. Og tirsdag aften blev handlen godkendt af byrådet.

Byrådet godkendte, at Kaj Holm køber 4,4 hektar af Tankefuld for 10,2 millioner kroner. Erhvervsmanden har planer om at bygge 40 parcelhuse på grunden, og i købaftalen fremgår det, at han indenfor de første to år skal byggemodne mindst en tredjedel af området.

Kvadratmeterprisen for salget af det 44.000 kvadratmeter er 231 kr./kvm. Det er over 100 kroner mere pr. kvadratmeter end den købspris, som Svendborg Kommune gav, da kommunen købte området i 2008. Her var kvadratmeterprisen 127 kroner. Det betyder med andre ord, at Svendborg Kommune sælger grundene til en pris der ligger 82 procent højere end købsprisen i 2008, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester Bo Hansen (S) glæder sig over salget af byggegrundene.

- Allerede i dag er FAB – Fyens Almennyttige Boligselskab – godt i gang med at opføre 44 lejligheder. Og snart vil vi kunne se de første parcelhuse blive sat i gang på det nye byggefelt. Samtidig har investorer vist stor interesse for at købe de såkaldte Cottaslow-grunde i Tankefuld. Så i løbet af de kommende år vil vi opleve, at området tager form som et nyt boligområde i Svendborg. Nøjagtig som det var meningen, da vi i sin tid købte jorden, siger Bo Hansen.

Til kommunens kommunikationsafdeling siger Kaj Holm fra Handelsfirmaet JMT Aps, at købet af grunden bliver en god buisness-case.

- Jeg har en god fornemmelse i maven. Det er spændende område, og især efter at lokalplanen for området er ændret, er det min forventning, at vi får solgt grundene. Allerede i næste uge går ejendomsmæglerfirmaet Nordicals, - det tidligere Nybolig - Svendborg, i gang med salget. Herudover har vi en aftale med byggefirmaet Flexbolig i Skårup, om at de vil opføre et prøvehus på en af grundene, fortæller Kaj Holm.

Som en del af handlen har Handelsfirmaet JMT ApS betinget sig, at kravet om "aktive tage" - for eksempel solceller eller tagterrasse - skal fjernes fra lokalplanen for det specifikke delområde i Tankefuld.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce