Annonce
Nordfyn

40 års jubilar: Jeg kender kunderne, når de træder ind ad døren

Annette Clemmensen fejrer 40 år sammen med Nyt Syn den 10. oktober. Foto: Nils Svalebøg
I 1979 startede en brilleforretning op i Otterup. Sidenhen er både butikslokale, butiksnavn og ejer blevet skiftet ud, men Annette Clemmensen har stået i butikken i alle årene og runder snart 40 års jubilæum sammen med butikken.

Otterup: I 1979 startede Annette og Knud Clemmensen en brilleforretning op på Jernbanegade i Otterup. I første omgang lå forretningen i nummer 45, sidenhen i nummer 41. I dag bliver der stadig solgt briller i Jernbanegade, men undervejs har både udstyr, mode og navn været under forvandling. Knud Clemmensen arbejder heller ikke længere i butikken, men kommer der stadig, når han kører sin kone på arbejde. 71-årige Annette Clemmensen står nemlig stadig i Jernbanegade og sælger briller. I dag dog kun to dage om ugen.

- Årene er fløjet afsted, og det er svært at forstå, at der er gået 40 år. Det har været spændende, for der er ikke to dage, der er ens. Nogle dage har vi meget travlt, og andre dage tænker vi "Hvad søren, hvorfor kommer der ikke nogen kunder?" Men sådan er tilværelsen jo, når man driver forretning.

Annonce
Annette Clemmensen startede butikken sammen med sin mand, Knud Clemmensen, i 1979. Foto: Nils Svalebøg

Apotek eller optik?

Da Annette og Knud Clemmensen startede butikken den 10. oktober 1979 hed den Otterup Optik. Det blev dog hurtigt lavet om til Otterup Specialoptik.

- Vi fandt nemlig ud af, at når vi tog telefonen og sagde "Otterup Optik", troede folk tit, at vi sagde "Otterup Apotek". Derfor lavede vi det hurtigt om til Otterup Specialoptik, griner Annette Clemmensen.

Sidenhen er butikken så blevet en del af Nyt Syn, men når kalenderen inden længe viser den 10. oktober, kan Annette Clemmensen altså fejre 40-års jubilæum sammen med butikken. 40 år, hvor der er sket rigtig meget i branchen, både i instrumenter og i brillemode. Og Annette Clemmensen synes stadig, at det er sjovt at gå på arbejde. Derfor har hun endnu ikke sat en slutdato på hendes tid i butikken.

- Jeg bliver ved, så længe jeg synes, at det er sjovt, og så længe jeg har lyst til at tage på arbejde. Det giver mig noget at komme her, holde mig i gang og møde kunderne. Og når jeg har været her i 40 år, så der er jo mange ting, jeg ved og kender fra gammel tid. Jeg kender kunderne.

Styrer regnskab med hård hånd

Netop på grund af de mange år i butikken, forklarer Annette Clemmensen, kan hun nogle gange briefe chefen, Anders Fialla, om hvem den næste kunde er, og hvad kunden skal have hjælp til.

- Nogle gange kender jeg næsten deres navne, når de går ind ad døren.

Og den egenskab har stor betydning, lyder det fra butiksindehaver Anders Fialla.

- Det betyder rigtigt meget, at hun kender kunderne så godt. Og så sidder hun også med alt mit regnskab og styrer det med hård hånd. Det giver mig tid og ro mentalt til at kunne være der for kunderne. Og så er hun der altid som en god støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce