Annonce
Navne

40 år: Nyhedsredaktøren kobler af ved at ride, løbe eller dykke

Helle Kryger fylder 40, men føler sig ikke fed og færdig. Privatfoto

Nyhedsredaktør Helle Kryger, Revninge, fylder 40 år fredag den 30. april.

Helle Kryger, der kalder sig lidt af en nyhedshund, træder ind i 40'erne med et nyt job på hånden. Efter 10 år på Fyens Stiftstidendes Odense-redaktion og senest seks år tæt på kilderne i Kerteminde var det svært at stå imod, da jobbet som nyhedsredaktør blev slået op.

- Jeg har altid været meget optaget af den digitale transformation, mediehusene står i, og hvordan vi udvikler journalistikken til fremtidens læsere, og jeg er begejstret for at få adgang til maskinrummet, fortæller Helle, der dog aldrig selv har spist nyheder til morgenmad som barn.

Annonce

- Jeg er vokset op på landet - to kilometer ud af en støvet og hullet grusvej i Jylland. Det tætteste, jeg kom på en avis dengang, var den husstandsomdelte Vejen Ugeavis og en sjælden gang Jyllands-Posten om søndagen.

Helle kom på sporet af journalistikken ved at skrive rejsereportager hjem til Jydske Vestkysten fra et par rejser til Grønland og Canada i sin skoletid. Et familiemedlem kendte redaktøren i Kolding.

- Da studenterhuen sad på hovedet, og jeg havde brugt alle de penge, jeg havde tjent ved et par års fabriksarbejde på at køre 35.000 kilometer i en terrængående lastbil gennem Sydamerika, bestilte jeg et abonnement på Jyllands-Posten, øvede almenviden og søgte ind på journaliststudiet i Odense, siger Helle, der en kort tid boede på H.C. Ørstedskollegiet, hvor hun dumpede ind i Mads på gangen, og nu har de snart været gift i ti år.

Han er praktiserende læge i Nyborg, og parret bor med to sønner, Hjalte og Villiam på 11 og 9 år, i et hus på landet syd for Kerteminde.

- Bortset fra den støvede og hullede grusvej minder det meget om dér, hvor jeg er vokset op. Vi har høns i haven, køkkenhave, hund og kat.

Når Helle ikke arbejder, er hun aktiv i naturen på alle tænkelige måder. Når det værste ukrudt er luget ud af køkkenhaven, kartoflerne er kommet i jorden og blomsterne vandet, nyder hun at løbe en tur i skoven, ride på islandske heste, dykke i havet eller vandre langs stranden. /Bo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce