Annonce
Faaborg-Midtfyn

40 år med "The Wall"

Musikjournalist Thomas Ulrik Larsen ruller historien om Pink Floyd ud for publikum i Helios lørdag 5. oktober.
Stor temadag i Helios lørdag 5. oktober om Pink Floyd og "The Wall"

Faaborg: Hvem husker ikke Pink Floyds sang "We Don't Need No Education"?

I år er det 40 år siden, Pink Floyds ikoniske dobbeltalbum "The Wall" blev udgivet, og det markerer Helios Film- & Kulturhus lørdag 5. oktober med en temadag med både foredrag, spisning og film.

Klokken 15.30 blænder musikjournalist og musiker Thomas Ulrik Larsen op for sit foredrag, som han kalder "The Wall: Murværk og mesterværk 40 år efter …" Han kommer rundt om verdens bedst sælgende dobbeltalbum fra 1979 og går et af rockhistoriens største albums, Pink Floyds mesterlige murværk "The Wall" igennem sten for sten. Han går "bag om muren" i omtrent to tætpakkede timer, hvor historier, billeder, video, lydklip og musikanalyse giver publikum en unik oplevelse af et mesterværks tilblivelse, ligesom han vil give live-eksempler på nogle af de kendte sange fra albummet.

Klokken 18.00-19.00 er der spisepause i Soze Kaffe, der serverer "Floyds Fad" med et glas fadøl eller vin. Klokken 19.00 vises filmen "The Wall" fra 1982.

Billetsalget til eventen om "The Wall" er netop åbnet. Foredraget koster 100 kroner, mad 100 kroner og filmen 50 kroner. Da det vil være oplagt, at for eksempel skoleklasser, kolleger, venner, veninder og hold fra sportens verden slår sig sammen om at følges ad, gives der 20 procent rabat ved køb af 10 billetter eller flere, dog ikke på maden. Helios-Teatrets pr-gruppe vil derfor besøge skoler, større virksomheder, idrætsforeninger mm. med det gode tilbud.

Det er første gang, Helios-Teatrets Biografforening kaster sig ud i en event af denne størrelse, og det skulle gerne blive endnu et skridt på vejen mod at markere Helios Film- & Kulturhus som både biograf og kulturhus.

Læs mere på www.heliosteatret.dk og www.heliosfilmogkulturhus.dk

Annonce
Hvem husker ikke "The Wall", der med 33 millioner solgte eksemplarer er verdens bedst sælgende dobbeltalbum.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce