Annonce
Middelfart

40 år med skærver i mange farver: Nichefirma i Brenderup ruller ud med sine specialmaskiner i hele Skandinavien

DOB's direktør gennem de sidste 20 år Finn Jensen sammen med en af firmaets ansatte efter endt arbejdsdag. Foto: DOB
Danmark, Norge, Sverige og Færøerne - DOB har været vidt omkring med sine farvede skærver og specialmaskiner de seneste 40 år.

Brenderup:  Slotte og herregårde, kommunale stier og pladser, erhvervs- og havnearealer, kirkepladser og boligområder i Danmark, Norge, Sverige og på Færøerne - Dansk Overfladebelægning i Brenderup kommer vidt omkring med sine skærver og specialmaskiner.

Det er 40 år siden, at de to store asfaltselskaber Superfos A/S og Colas A/S etablerede virksomheden i Brenderup til at løse de specialopgaver, som deres store maskiner til sort asfalt på lande- og motorveje ikke kan klare.

Finn Jensen ved den gamle tromle ved firmaets adresse i Brenderup. Privatfoto

- Vi er specialister i at lægge slidlag med granitskærver i forskellige farver. Grålige nuancer er mest populære, men vil kunden have en hvid, rød eller gul skærvebelægning, lægger vi også det, fortæller firmaets direktør gennem de sidste 20 år, Finn Jensen.

DOB råder over dyre specialmaskiner, som gør det muligt at komme rundt på selv små arealer med deres bindemiddel og belægningsgranit. Finn Jensens folk har blandt andet været i Oslo og forsyne slotspladsen med gulbrune skærver, ligesom de har lagt skærver på parkeringspladsen ved Hindsgavl Slot.

DOB har desuden kontrakt med Middelfart Kommune om at lappe hullerne i kommunens asfaltveje, ligesom Vestfyns Elanlæg benytter det lokale firma, når det skal have repareret asfaltrender efter sit kabelarbejde.

20 ansatte om sommeren

Vejtemperaturen skal være over 10 grader, før bindemidlet er blødt nok til at lime på underlag og skærver. Derfor ligger firmaet nærmest stille fra november til april, hvor Finn Jensen kun har et par funktionærer og lappeholdet i sving. I højsæsonen beskæftiger firmaet over 20 mennesker.

DOB i/s ejes i dag ligeligt af Pankas A/S og Colas A/S. Interessentselskaber har ikke pligt til at offentliggøre deres regnskaber.

Finn Jensen er derfor heller ikke meget for at tale om regnskabstal.

Han fortæller dog, at DOB efter nogle år, hvor bundlinjen har balanceret omkring nul, sidste år kom i plus igen med mellem én og to millioner kroner. Nærmere vil han ikke komme det. Omsætningen ønsker han ikke at udtale sig om udover, at den, ikke overraskende, er tocifret.

- Markedet er præget af en enorm priskonkurrence fordi, der er alt for mange udbydere. Men vi har heldigvis altid klaret os fornuftigt med vores specialgrej og en overkommelig størrelse, der gør os meget fleksible, siger den 56-årige direktør.

Det er blandt andet pladser som denne her i Vejen, DOB belægger med granitskærver i forskellige farver. Foto: DOB
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Odense

Tina Petersen betaler selv 25.000 kr. for genoptræning: Politikere kræver redegørelse om hendes forløb

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes