x
Annonce
Assens

40 år med dans uden at have tabt pusten

Foreningen Vi Danseglade oplever stigende interesse for sine danseaftener. Der er gerne flere end 100 danseglade deltagere pr. gang. Billedet her er dog ikke fra en af foreningens arrangementer. Arkivfoto: Lasse Hansen
Foreningen Vi Danseglade fylder 40 år i et år med medlemsfremgang - selv om et medlem spåede foreningens undergang, da den for et år siden fik sin første kvindelige formand.

Kan en kvinde stå i spidsen for en danseforening? Det var der er mangeårigt medlem af foreningen Vi Danseglade, der tvivlede kraftigt på, da Conny Hansen, Vissenbjerg, for godt et år siden byttede roller med Hardy Padkær, Grønnemose, så han blev næstformand og hun formand. Medlemmet var nervøs for, at det dermed kun kunne gå tilbage for foreningen.

Om det skyldes Conny Hansen eller ej, skal vi ikke kunne sige, men en kendsgerning er det, at foreningen Vi Danseglade trives i bedste velgående, og at der det seneste år er kommet flere og flere til danseaftenerne hver anden uge. Hvor antallet tidligere lå på 70-75 er det nu et pænt stykker over 100 danseglade mennesker, der mødes i forsamlingshuse og haller, beretter formand og næstformand samstemmende.

Annonce

Vi Danseglade

Vi Danseglade er en forening med godt 300 medlemmer.

Formand Conny Hansen

Foreningens formål er at arrangere danseaftener. Det sker cirka hver anden fredag oftest i forsamlingshuse.

Næste gang er 28. februar i Verninge Forsamlingshus.

Der er jubilæumsfest i Haarby-Hallerne 13. marts.

Det gælder ved alle danseaftener, at alle har lov at byde hinanden op.

Se også www.vidanseglade.dk

Kromanden gav op

Det begyndte i Bellinge Forsamlingshus i foråret 1980, hvor "kromand" Iversen arrangerede danseaftener. Det lykkedes imidlertid ikke rigtig for ham at få gang i foretagendet. H.P. Hansen, der var en af de glade dansere tog så sagen egen hånd, men da det blev for meget for én mand, og der også var ønske om at danse i andre forsamlingshuse, var grundlaget for en forening ved at være der.

I dag tæller foreningen over 300 medlemmer, og de kommer ikke bare fra Fyn, men for eksempel også fra Vejle, Korsør og Sorø.

- Vi tager hånd om alle

Kommer man alene til en danseaften, kan man være ganske sikker på, at man ikke bliver ladt i stikken, lover formand Conny Hansen.

- Alle får en hånd, når de kommer, og vi hjælper nye med at finde et bord, hvor de kan være. Man kommer ikke til at sidde og kigge, for bestyrelsen har pligt til at danse med de nye, siger hun.

Conny Hansen og Hardy Padkær, der selv har danset i henholdsvis 10-12 og 14 år, fortæller, at mange af de danseglade finder nye venner i foreningen, og det hænder også, at nogle bliver kærester.

Den stigende interesse for en fredag aften med en svingom eller fem, gør, at det efterhånden kan knibe med at være i forsamlingshusene.

- Vi vil gerne tilgodese så mange som muligt, så vi har været i Haarby-Hallerne to gange ud over de fester, vi har holdt. Der er også nogle, der kun kommer, hvis der er god plads at danse på, siger Conny Hansen.

Jubilæumsfest

Det er også Haarby-Hallerne, der danner rammen om jubilæumsfesten fredag 13. marts. Her er alle sejl sat til. Danseorkesteret Kim og Hallo er hyret, og der bydes på en treretters menu og kaffe for 200 kroner for medlemmer og 30 kroner mere, for nye medlemmer. Klokken 17 går det løs, og tre timer senere er der adgang til dansesalen.

Man kan springe maden over og nøjes med dansen. Så er prisen 100 kroner lavere. På foreningens hjemmeside vidanseglade.dk, kan man se, hvordan man melder sig til jubilæumsfesten. Sidste frist for tilmelding er lørdag 29. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce