Annonce
Fødselsdag

40 år: Krimiforfatter debuterede med et brag

Anne Mette Hancock har haft stor succes med sine to krimibøger "Ligblomsten" og "Mercedes-snittet". Til januar udgiver hun sin tredje krimibog, der får titlen "Pitbull". Foto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
I 2017 udgav hun sin første krimi, "Ligblomsten", der gav hende prisen som Årets Debutant. Søndag 8. december runder forfatter Anne Mette Hancock 40 år.
Annonce

Hendes krimier har været på toppen af bestsellerlisterne flere måneder i træk, og søndag 8. december fylder den danske krimiforfatter og journalist Anne Mette Hancock 40 år.

Hun er født i Gråsten og har tidligere boet i USA og i Frankrig. Hun har en bachelorgrad i historie og er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. I løbet af sin journalistiske karriere har hun blandt andet skrevet livsstilsstof for Berlingske og forskellige magasiner.

Fra 2013 til 2015 var Anne Mette Hancock pr-ansvarlig og pressechef for sin bror Anders Aagaard Jensens restaurantkæde, Madklubben.

Hun debuterede som krimiforfatter i 2017 med bogen "Ligblomsten". For den blev hun kåret til Årets Debutant af Det Danske Kriminalakademi.

- Når man skriver en debutkrimi, aner man ikke, om den er noget værd, før man står med en bogkontrakt i hånden. Derfor har man ofte en nagende fornemmelse i solar plexus af, at man er totalt talentløs. Det havde jeg, i hvert fald, siger Hancock ifølge bog.dk.

- Så det, at man sidder i al sin ensomhed og skriver på et manuskript det ene år for så at ligge øverst på bestsellerlisterne det næste - dét føles vildt! Det er jo den vildeste drøm, der er gået i opfyldelse, siger hun til mediet.

Året efter udgivelsen af "Ligblomsten" kom efterfølgeren "Mercedes-snittet". For den blev hun nomineret til blandt andet Krimimessens Publikumspris. Tredje bind i serien får titlen "Pitbull" og skal efter planen udkomme 2. januar.

Anne Mette Hancock bor i København med sin mand og deres to børn. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce