Annonce
Sydfyn

4 x vælgermøde: Grundskolen, det maritime og klima på programmet

Der er rig mulighed for at få stillet sin lyst til politiske debatter og vælgermøder den kommende tid. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der er vælgermøder på Den frie Lærerskole i Ollerup, Simac, Sydfyns Elforsyning og i Christiansmøllen henover den kommende uge, hvor en lang række folketingskandidater har meldt deres ankomst.

Ollerup/Svendborg: Der er rig mulighed for både at møde og høre folketingskandidater debattere diverse emner her på Sydfyn den kommende tid.

Blandt andet til vælgermødet torsdag 23. maj på Den frie Lærerskole i Ollerup, der er arrangeret i samarbejde med Frie Skolers Lærerforening.

Her skal der tales om grundskolen, og i panelet sidder Stine Bardeleben Helles (AL), Rasmus Helveg Petersen (R), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Jane Heitmann (V), Kasper Philbert (EL), Rolf D. Gøtze (Partiet Klaus Riskær Pedersen), Line Mørk (SF) og Jens Ole Madsen (Kristendemokraterne).

Næstformand for Frie Skolers Lærerforening, Monica Lendal Jørgensen, og kredsformand i Danmarks Lærerforening, Lone Clemmensen, fungerer som opponenter under debatten, der begynder klokken 17.

Forinden serveres kaffe og kage, og forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Annonce

Maritim debat

Dagen efter, fredag 24. maj, kan man opleve Rasmus Helveg Petersen (R), Alex Ahrendtsen (DF), Jonas Simonsen (LA) og Karsten Hønge (SF) debattere Det Blå Danmark på Simac.

Vælgermødet, som Danske Maritime og Simac står bag, er åben for alle og foregår mellem klokken 14.30 og 15.30, og interesserede kan tilmelde sig på email info@danskemaritime.dk.

Dobbelt op på klima

Endelig er et af de allervigtigste spørgsmål i den aktuelle valgkamp på programmet ved to vælgermøder, der finder sted henholdsvis tirsdag og onsdag i næste uge.

Den 28. maj har Sydfyns Elforsyning stablet et klimamøde på benene, hvor man stiller spørgsmålet: Hvordan sætter vi strøm til et grønnere Danmark? Og i den anledning har de inviteret både den nuværende og den forhenværende energi-, forsynings- og klimaminister i form af Lars Christian Lilleholt (V) og Rasmus Helveg Petersen (R), der vil debattere med hinanden og med publikum. Debatten vil blive ledet af David Bernicken, redaktionschef på Fyns Amts Avis.

Arrangementet begynder officielt klokken 16.30, men inden da er SEF vært for en lille forfriskning. Kom derfor gerne klokken 16, opfordrer værterne.

Sidst men ikke mindst er der mulighed for at kombinere lysten til politiske debatter med en tur op til den historiske Christiansmøllen. Her har Go2Green stablet et vælgermøde sammen, hvor der primært skal tales om klima- og energiudfordringer.

Deltagerne til den debat er Rasmus Helveg Petersen (R), Rasmus Peter Henriksen (SF), Erling Bonnesen (V), Karl Magnus Bidstrup (AL), Bjørn Brandenborg (S), Jørgen Nielsen (K) og Alex Ahrendtsen (DF).

Mødet begynder klokken 16.

Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce