Annoncørbetalt indhold

4 tips til, hvordan du og dit autoværksted gør bilen klar til køreferie

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

På grund af Corona er der rigtig mange danskere, som i år vælger at tage på kør-selv-ferie til varmere himmelstrøg i stedet for at skulle sidde i et fly sammen med flere andre. Derfor er det vigtigt at sørge for, at bilen er fuldstændig klar til de mange timer på motorvejen. I denne artikel vil du blive præsenteret for fire tips til, hvordan du gør din bil klar til køreferie. Nogle af rådene kan du klare selv, mens du er nødt til at få hjælp til andre på et autoværksted.

Tjek, at dækmønsteret og dæktrykket er i orden

Først og fremmest er det vigtigt, at du tjekker op på bilens dæk. Det gør du ved at kigge på dybden på dækmønstret. Loven siger, at dybden som minimum skal være 1,6 mm, men det anbefales, at den er 3 mm. Opdager du, at dækkene på din bil er lige ved at nå slidgrænsen allerede inden, at jeres kør-selv-ferie er gået i gang, kan du risikere, at de når til den kritiske mønsterdybde i løbet af turen. Desuden skal du også huske at tjekke, at dæktrykket er i orden. Det kan du gøre ved at køre på tanken eller ved at anvende en dæktryksmåler.

Annonce

Få bremserne undersøgt på et autoværksted nær dig

Foruden bilens dæk er det naturligvis også af afgørende betydning, at bremserne virker helt optimalt – ellers kan det hurtigt ende helt galt. I den forbindelse anbefales det, at du får kontrolleret bremserne hos dit lokale autoværksted. På den måde kan du vide dig sikker på, at bilens bremser virker, som de skal, da et autoværksted vil have fuldstændig styr på dette. Lige når det kommer til bremserne, vil det altså altid være smartere at søge hjælp fra professionelle hos et autoværksted nær dig i stedet for at kigge på bremserne selv.

Annonce

Undersøg oliestanden, og medbring eventuelt olie på turen

Når der er fuldstændig styr på dæk og bremser, er tiden inde til at undersøge oliestanden på din bil. I den forbindelse er det vigtigt, at bilen har stået stille i et kvarter, inden du kan foretage en nøjagtig måling. Brug en oliepind til at tjekke bilens oliestand. Olieniveauet skal være et sted mellem minimum og maksimum. Er du i tvivl om, hvordan du bedst griber det an, kan du altid kigge i instruktionsbogen, som ligger i bilen. Det er også en god idé, at du undervejs på ferien sørger for at tjekke op på olien. Du kan for eksempel vælge at medbringe en lille beholder med olie.

Annonce

Du skal altid have et godt udsyn under kørslen

Endelig er det selvfølgelig meget vigtigt, at du til hver en tid har et rigtig godt udsyn, når du kører i din bil. Derfor skal du sørge for, at ruden er pudset, og det skal den være både indvendigt og udvendigt. Det er i den forbindelse en god idé at fylde bilen op med sprinklervæske, så du har mulighed for at få ruden renset undervejs. Når dette er gjort, skal du til sidst tjekke viskernes tilstand, da de meget gerne skulle kunne holde hele ferien. Sørg for, at gummiet på viskerne er intakt, og at viskerne generelt sidder ordentlig fast på bilen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.