Annonce
Nordfyn

4 råd til at nedbringe madspild

En måde at reducere madspild er at købe varer, som er tæt på sidste holdbarhedsdato. Arkivfoto
Du gør ikke kun en tjeneste for miljøet når du vælger at formindske dit madspild, der er også penge at spare. Her er fire gode råd til at formindske dit madspild derhjemme. Undersøgelser viser, at hver dansker har et årligt madspild på cirka 44 kilo.

Brødtekst

1) I fryseren

Frys dine madrester ned eller brug dem dagen efter. Problemet hos mange ligger allerede ved madlavningen, hvor man laver mere mad, end man kan spise, derfor er det vigtigt at fryse resterne ned eller bruge dem dagen efter for at formindske madspild.

2) Udløbsdatoen

Tænk på varens udløbsdato. Hvis du skal bruge varen den samme dag, som du køber den, så tag altid varen der er tættest på udløbsdatoen. Nogle dagligvarebutikker sætter også deres varer ned, når de er tæt på udløbsdatoen, så derfor er der også penge at spare, hvis man går efter disse varer.

3) Køb ikke for meget

Køb kun mad, du har brug for. Dette punkt virker måske som en selvfølge, men alligevel er der mange, som køber meget mere, end de har mulighed for at bruge. Så derfor altid køb mad med hovedet, når du ude og handle i stedet for maven.

4) Lav ikke for meget

Tilbered kun den mængde mad du/I kan spise.Overvej inden du/I begynder at lave mad, hvor meget mad man overhovedet kan spise, ellers ender man med at smide en del mad ud, der kunne være brugt på andre tidspunkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce