Annonce
Kerteminde

4-600 cykelryttere ventes at komme til start i Tour de Kerteminde

Her fra sidste års Tour de Kerteminde. Foto: Flemming Wedell
Kerteminde Cykelklub står igen som arrangør af årets store motionsløb for alle

Kerteminde: Så melder Kerteminde Cykelklub klar til årets store cykelbegivenhed, Tour de Kerteminde, som finder sted søndag 15. september.

Sidste år deltog 400 ryttere, men Kerteminde Cykelklub har gjort plads til 600, og derfor opfordrer klubben til hurtig tilmelding og senest fredag 13. september kl. 12 via hjemmesiden. Men man kan dog også købe startnummer på løbsdagen, hvis der ikke er udsolgt, oplyses det.

Start og mål var sidste år ved Kerteminde Efterskole i Drigstrup, og sådan bliver det også i år. Efterskolen stiller faciliteter til rådighed på løbsdagen, ligesom flere frivillige fra skolen hjælper til på dagen.

Annonce

Sikkerhed prioriteres

For at øge sikkerheden er der motorcykler foran alle startgrupper. Rytterne starter i grupper på cirka 50 ryttere. Turen ned ad Drigstrupbakken bliver eksempelvis med motorcykler foran. Først når rytterne er kommet ud på Fyns hovedvej og rundt i det første sving gives der fri, og rytterne får lov at køre stærkt.

På hele ruten har Kerteminde Cykelklub placeret hjælpere, der sikrer at cykelryttere og bilister ikke kommer i konflikter. Især på Målebakken vil der være placeret flere hjælpere.

Første hold sendes afsted kl. 8, og inden kl. 14 er de sidste i mål igen.

Tour de Kerteminde er et motionsløb for alle. Der er 3 ruter: 25-, 60- og 120 kilometer. Og klubben fremhæver ruten på 25 kilometer som velegnede for familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Nordfyn For abonnenter

Nomineret til årets iværksættere: Men de to venner startede med at købe ubrugelig maskine til en kvart million kroner

Annonce