Annonce
Middelfart

3F roser ny bogholder: Hun skaffede lige lærlingene 67.000 kroner

Formand Martin Jensen fortalte på 3F Vejles generalforsamling om en nyansat bogholder i et lokalt byggefirma, som sørgede for, at arbejdsgiveren fik tegnet overenskomst, og at firmaets tre lærlinge fik den løn, de var berettiget til. Arkivfoto: Mette Mørk
3F Vejle droppede fællessangen på afdelingens generalforsamling. Til gengæld kunne alle glæde sig, da formand Martin Jensen fortalte om tre lærlinge, der blev 67.000 kroner rigere - takket være firmaets nye bogholder.
Annonce

Vejle:  Der var ros til bogholderen i et lokalt byggefirma, da 3F Vejle forleden holdt generalforsamling på Hotel Hedegården.

- Tænk, hvis alle virksomheder havde sådan en bogholder, lød det fra talerstolen, da afdelingsformand Martin Jensen aflagde sin beretning.

Han fortalte om byggefirmaet, som afdelingen i en årrække har haft en konflikt kørende med, fordi firmaet ikke har tegnet overenskomst.

En dag blev 3F Vejle kontaktet af en ny bogholder i firmaet, som ville have styr på lønnen til eleverne. Da hun blev oplyst om, at firmaet ikke havde overenskomst, lovede hun at ringe tilbage et par dage efter, fortalte Martin Jensen i sin beretning.

- Efter et par dage ringede telefonen. Bogholderen ville bare lige sige, at nu var det der med overenskomsten ordnet, og så sendte hun lige alle lønafregninger for de tre lærlinge, så vi kunne køre et løntjek på dem, fortalte Martin Jensen - som kunne tilføje, at løntjekket sikrede de tre lærlinge en efterbetaling på 67.000 kroner.


Efter et par dage ringede telefonen. Bogholderen ville bare lige sige, at nu var det der med overenskomsten ordnet.

Martin Jensen


Annonce

Ledighed voksede med 43 procent

Coronakrisen satte sit præg på både generalforsamlingen - hvor man havde besluttet at droppe den traditionelle fællessang - og i afdelingen, hvor man lige nu har 290 ledige medlemmer.

Corona satte sit præg på generalforsamlingen, hvor der var sørget for ekstra god afstand, ligesom de traditionelle fællessange var aflyst. Foto: 3F Vejle

- Bare i Vejle er 3F-ledigheden vokset med godt 43 procent i corona-tiden, fortalte Martin Jensen i sin beretning, hvor han slog til lyd for, at der indføres et corona-tillæg til dagpengene.

De blev valgt på generalforsamlingen

På generalforsamlingen i 3F Vejle var der valg til følgende:

Afdelingsformand Martin Jensen - genvalgt for to år.

Afdelingsnæstformand Svend-Aage Hansen - nyvalgt for et år.

Gruppeformænd Gert S Petersen, bygge- og grøn gruppe, og Svend-Aage Hansen, industri, lager og transport gruppe - genvalgt for to år.

Gruppenæstformand Peter Andersen, offentlig og privat service, hotel og restaurationsgruppen, genvalgt for to år.

Bestyrelsen: Kai Baagø, Lars Erik Laursen, Torben Hede Johansen, Kim Jensen, Jack Andersen, Jesper Hvam Christensen, Thomas Bernhardt og Anders Kvist.

Fanebærer: Jack Andersen - nyvalgt for to år.

- Bag hver eneste ledig er der en skæbne. En familie, som ikke ved, om der er penge til huslejen i næste måned. Når de er ramt, er Danmark ramt. Derfor er vores melding til politikerne også, at de må give en økonomisk håndsrækning til alle de lønmodtagere, der er blevet arbejdsløse som følge af corona-krisen, lød det fra 3F-formanden.

Han påpegede, at 3F selv har valgt ikke at opkræve fagligt kontingent for ledige medlemmer fra marts og seks måneder frem.

Corona-krisen satte også sit præg på stemmeprocenten til overenskomsten, som endte på 48,8 procent på landsplan og 47,12 procent blandt 3F'erne i Vejle.

På landsplan stemte 68 procent af 3F'erne for overenskomsten, og i Vejle var tallet 64,5 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce