Annonce
Faaborg-Midtfyn

3F planlægger ny aktion mod midtfynsk planteskole

Det er ikke mere end et par uger siden, at 3F senest var på barrikaderne foran planteskolen. Arkivfoto: Ane Johansen
Konflikten mellem 3F og Møllegårdens Planteskole fortsætter. Ifølge 3F udnytter planteskolen og polske bagmænd lovgivningen. Onsdag morgen kan planteskolen forvente endnu en demonstration, lyder meldingen.

Midtfyn: Frustrationerne er til at føle på hos 3F. Gennem længere tid har fagforeningen forsøgt at skabe ordentlige løn- og arbejdsvilkår for omkring 30 polske ansatte, som arbejder på Møllegårdens Planteskole lidt nord for Ringe.

Polakkerne får mellem 75-80 kroner i timen før skat. Men 3F mener, at planteskolen er omfattet af overenskomsten, og at den derfor bør betale mindst 143 kroner i timen.

Men 3F kan ikke stille meget op, fordi planteskolen og polske bagmænd har fundet en cvr-nummer-fidus, der sætter fagforeningens konflikt-muligheder ud af spil.

- Det er så usselt, og det er træls, at det er lovligt, siger Hanne Petersen, der er faglig sekretær i 3F Østfyn, der også dækker Midtfyns-området.

Hun fortæller, at fagforeningen derfor planlægger en demonstration tidligt onsdag morgen. Det sker foran planteskolen, som i øvrigt producerer færdige hække under navnet Prima Færdig Hæk.

Annonce
Lars Strarup ejer Møllegårdens Planteskole, hvor der ifølge 3F er omkring 30 polakkere ansat. Arkivfoto: Michael Bager

Uendelig jagt

Polakkerne på planteskolen er ansat som vikarer gennem en underentreprenør, som er en del af en større polskejet selskabsgruppe kaldet PF-gruppen med base i Glamsbjerg. Ejeren hedder Prezmyslaw Teclaw, som ifølge 3F bor i Polen.

Den faglige konflikt er en katten-efter-musen-jagt, bortset fra at det hele tiden er nye mus, som fagforeningen skal jagte.

Planteskolen udskifter nemlig entreprenøren, der leverer arbejdskraften, hver gang 3F iværksætter en konflikt. Men den nye entreprenør hører stadig under PF-gruppen, og det er stadig de selvsamme polakker, som passer og plejer hækkene. Der er blot tale om et nyt selskab med et nyt cvr-nummer.

- Vores konfliktsystem kan simpelthen ikke nå at træde i kraft, før de opretter et nyt cvr-nummer over natten, fortæller en frustreret Hanne Petersen fra 3F.

Fagforeningen skal bruge knap en måned for at kunne iværksætte en konflikt efter overenskomstens regler.

- Vi er hele tiden bagud, og det kan i princippet fortsætte i al uendelighed, hvis de bliver ved med at oprette nye cvr-numre, siger hun.

Demonstration onsdag

Hanne Petersen fortæller, at PF-gruppen netop har oprettet det 14. cvr-nummer. Og at planteskolen tirsdag har opsagt dens seneste entreprenør. Men om planteskolen har ansat PF-gruppens nyeste selskab, er endnu uvist. Det har ejeren af planteskolen, Lars Strarup, 72 timer til at oplyse fagforeningen.

Hvis ikke Lars Starup havde opsagt sin seneste entreprenør inden midnat, natten til onsdag, kunne 3F iværksætte en blokade foran planteskolen onsdag morgen og på den måde spærre for al ind- og udlevering.

Men fordi han netop har opsagt entreprenøren, må 3F nøjes med at vise deres utilfredshed ved at demonstrere - ligesom fagforeningen gjorde for et par uger siden, da Lars Strarup sidst skiftede entreprenør.

- Onsdag vil vi igen stå med bannere og markere, at det ikke er i orden. Vi kæmper videre, for vi vil ikke finde os i det, siger Hanne Petersen.

Avisen har konfronteret planteskoleejer Lars Strarup med kritikken og stillet ham en række spørgsmål.

"Jeg kan nævne, at Møllegårdens Planteskole overholder dansk lovgivning," lyder svaret kortfattet per mail.

Hanne Petersen har tidligere demonstreret foran planteskolen sammen med blandt andre formanden for 3F Østfyn Tonny Fejerskov. Arkivfoto: Ane Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];