Annonce
forside

3F-formand: Jeg ville sige ja til dronninge-middag på Stella Maris

3F-formand Bjarne Elnegaard er i forhandlinger om en overenskomst på Stella Maris, og han ville selv møde op, hvis han var blevet inviteret med til kommunens dronningefrokost på hotellet i Kogtved. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

3F og Stella Maris gør i fælles udtalelse opmærksom på, at de forhandler om en overenskomst.

Svendborg: 3F og selskabet Vejrø ApS gør nu i en fælles udtalelse til pressen opmærksom på, at de igennem en længere periode har været i dialog om en overenskomstdækning af virksomhed, der blandt andet tæller Stella Maris Hotel de Luxe.

Det sker efter kritikken af den socialdemokratiske borgmester Bo Hansen, der har valgt at henlægge en middag for 70 gæster til Stella Maris i forbindelse med dronningebesøget i næste uge.

Valget har givet kritik i baglandet, men nu forsikrer formanden for fagforbundet 3F Sydfyn, Bjarne Elnegaard, at der forhandles om en overenskomst for Stella Maris. Han oplyser, at der er blevet forhandlet siden før sommerferien.

- Forhandlingerne går i den rigtige retning, og jeg tror, det ender med, at vi får en overenskomst, siger Bjarne Elnegaard.

Var du selv mødt op, hvis du var blevet inviteret til kommunens frokost på Stella Maris?

- Ja, med den viden jeg har om de øjeblikkelige forhandlinger, så ja. De steder, hvor de blankt afviser at lave en overenskomst med os, dér deltager jeg ikke, men dér hvor vi er i dialog og i forhandling, der tager vi det fra den positive side, siger 3F-formanden.

Og du tror ikke, at forhandlingerne går i sig selv, når dronningen har været her og opmærksomheden aftager igen?

- Jeg har altid set positivt på mine medmennesker, og det gør jeg også i denne her situation, siger Bjarne Elnegaard.

Selskabet Vejrø ApS driver Stellas Maris og Vejrø Hotel & Restaurant i Smålandsfarvandet på samme virksomhedsnummer, og 3F-formanden oplyser, at der arbejdes på at lave en delaftale, der kun gælder for Stella Maris.

Lea Lohse, der er administrerende direktør i Vejrø ApS, ønsker ikke at kommentere sagen overfor Fyns Amts Avis.

- Det her er en sag, der foregår ved forhandlingsbordet, siger hun.

Stella Maris blev i 2012 solgt til Saxo Bank-ejeren Kim Fournais, og i 2014 åbnede det som hotel og restaurant. Forinden var det i 44 år ejet af Indre Mission, der drev Stella Maris som missionshotel.

Annonce
Stella Maris har siden 2012 har været ejet af Saxo Bank-ejer Kim Fournais, og torsdag den 6. september er kommunen vært for en dronningemiddag på hotellet. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv tog værktøj

Annonce