x
Annonce
Erhverv

3F-formand genopstiller til posten efter lokal opbakning

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En række lokale 3F-afdelinger opfordrer Per Christensen til at genopstille som formand for fagforeningen.

Per Christensen genopstiller til formandsposten for Danmarks største fagforening, 3F. Det skriver mediet A4.

Annonce

En række lokale 3F-afdelinger har opfordret Per Christensen til at fortsætte, når hans nuværende formandsperiode udløber i 2022.

- Jeg er fra flere sider og forskellige afdelingsformænd blevet opfordret til at tage en tørn til som formand for 3F, og en enig daglig ledelse har bakket op.

- Det er jeg selvfølgelig glad for og stolt, men også ydmyg overfor, skriver Per Christensen på Facebook.

Han blev for første gang valgt som formand for 3F i september 2013. I 2016 blev han genvalgt for første gang.

Ifølge 3F's forbundslove skal formanden fratræde på den kongres, hvor vedkommende i den efterfølgende kongresperiode er berettiget til folkepension.

For at Per Christensen skal kunne fortsætte som formand, skal vedtægterne ændres, for ved den næste kongres, som finder sted i 2022, vil han være fyldt 65 år.

Til den tid vil pensionsalderen være 67 år, skriver A4.

Derfor vil Per Christensen lade afgørelsen være op til forbundets kongres.

- Det er klart, at det her kun kan lade sig gøre, hvis 3F's vedtægter justeres for alle valgte i forbundet, og det er i sidste ende et spørgsmål for kongressen.

- Jeg forestiller mig vedtægterne kan ændres sådan, at de valgte skal gå på den førstkommende kongres, som kommer efter, at de har nået pensionsalderen.

- Vi har prøvet det med at valgte går midt i en periode, hvor vi så allerede har valgt den, der skal efterfølge. Det er ingen tjent med, skriver han på Facebook.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce