Annonce
Odense

38-årig kenyaner vinder maraton suverænt

HCA-Marathon 2015

Det blev den 38-årige kenyaner Julius Ndiritu Karinga, der kom først i mål på maraton-distancen. Med en tid på 2 timer 11 minutter og 20 sekunder missede han netop løbsrekorden for H.C. Andersen Marathon på 2 timer 10 minutter og 37 sekunder.

Men det er altså alligevel en af de bedste tider i løbets historie - og en suveræn sejr foran nummer to Shumet Akalnew Mengistu fra Etiopien.

Kvindernes maraton blev vundet af 30-årige Mulunesh Zewedu Assafa fra Etiopien. Hun løb de 42,2 kilometer på 2 timer 34 minutter og 8 sekunder.

Annonce

De fem hurtigste mænd

1. Julius Ndiritu Karinga, Kenya, 2:11:20
2. Shumet Akalnew Mengistu, Etiopien, 2:13:38
3. James Kimaiyo Cheboi (vinder 2014), Kenya, 2:14:55
4. Stanley Bett, Kenya, 2:16:17
5. Jesper Faurschou, Herning Løbeklub, 2:17:41

De fem hurtigste kvinder

1. Mulunesh Zewedu Assafa, Etiopien, 2:34:08
2. Louise Langelund Batting, Aarhus 1900, 2:38:56
3. Irene Kemunto Mogaka, Kenya, 2:39:11
4. Maria Sig Møller, SPARTA, 2:42:52
5. Mia Sørensen, Vejle IF, 2:51:27

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce