Annonce
Erhverv

376 ledige ingeniører på Fyn: Firmaer skal turde tænke nyt, mener A-kasse

Direktør for Akademikernes A-kasse Mette Gregersen undrer sig over det høje antal ledige ingeniører på Fyn. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Denmark

Der var 376 ledige ingeniører og 46 maskinmestre på Fyn i marts måned. Det høje tal undrer hos Akademikernes A-kasse, der opfordrer virksomhederne til at tænke nyt og ikke mindst turde satse på unge, nyuddannede dimittender.

Fynske virksomheder inden for en række områder efterspørger i stigende grad kvalificeret arbejdskraft, men måske er vejen til at finde de rigtige medarbejdere ikke så lang igen.

376 ledige ingeniører og 46 maskinmestre uden job kunne i hvert fald være et oplagt sted at starte jagten på en kandidat til den ledige stilling for fynske firmaer, lyder det fra Akademikernes A-kasse.

- Det er et meget højt antal, og der understreger, at virksomhederne kan finde kvalificeret arbejdskraft blandt de ledige kandidater, vi har hos os, siger vicedirektør Mette Gregersen fra a-kassen, der har alt fra ingeniører til dyrlæger og altså maskinmestre som del af a-kassen.

Imponerede Mace

Tidligere på ugen var 25 af a-kassens ledige ingeniører og maskinmestre inviteret til Talent Attraction hos Mace Group, der er hovedentreprenør på byggeriet af Facebooks kommende datacenter i Tietgenbyen.

Gez Carr, der er ansvarlig for rekruttering og ansættelser hos den store britiske virksomhed, er imponeret over den gruppe af ledige, som mødte frem til eventen.

- Det var en gruppe af meget højt uddannede ingeniører, som virkelig imponerede os med deres cv og joberfaringer, siger Gez Carr.

Da et lignende arrangement fandt sted i august, ansatte Mace og underleverandørerne på sitet i Tietgenbyen fem af de 18 kandidater, som a-kassen havde inviteret med.

Mette Gregersen er begejstret for de events, som Akademikernes A-kasse i stigende grad er begyndt at benytte sig af for at få de ledige sat over for arbejdsgiverne - face to face. For det virker, siger hun.

- Det er absolut noget, der virker. Men de ledige kandidater skal også turde komme ud og fortælle, hvad det er, de kan, og hvad de kan tilbyde. De har måske ikke lige præcis den profil, som arbejdsgiveren leder efter. Det kan også være de er helt nyuddannede dimittender, hvor det er nødvendigt at fortælle arbejdsgiveren, hvad det helt præcist er, de kan, siger hun.

Annonce

Virksomhederne skal udfordres

Modsat skal virksomhederne også være parate til at satse på en ledig, som ikke helt har en profil, som den person, de skal erstatte. Eller også turde vælge at tage en helt nyuddannet ind, selv om det betyder, at den ledige af gode grunde ikke har mange års erfaringer med i rygsækken.

- Vi bruger meget tid på at udfordre virksomheder og gå i kødet på dem, der har en tendens til at være meget konservative, når de skal rekruttere. Hvis det er en ingeniør, de skal erstatte, så foretrækker de ofte, at det skal være den samme kandidat, men det kunne jo være, at en anden profil passer bedre, og en nyuddannet kan selvfølgelig ikke have den samme erfaring, men til gengæld kommer de med helt ny viden fra studiet, siger hun.

Hos Mace er Gez Carr ikke i tvivl om at nogle af kandidaterne fra eventen forleden vil blive indkaldt til flere samtaler.

- Ansættelsesprocessen kan være lang, men der vil helt sikkert være nogle blandt dem, som vi får brug for at høre mere om og tale med i nye interviews, siger han og understreger, at samarbejdet med Akademikernes A-kasse og Talent Attraction er afgørende for at finde kvalificeret arbejdskraft lokalt, som både Mace og bygherren Facebook ønsker med i projektet.

- Vi er med, fordi det gør det muligt for at os at finde højt kvalificeret arbejdskraft lokalt. Vi er kun midlertidigt i Odense, så vi har ikke et kontor, hvor man som ledig kan kigge ind og aflevere en ansøgning. Den her type event gør det muligt for os at interagere og promovere vores projekt og finde de kvaliciferede kandidater, vi har brug for, siger han.

Annonce

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Esbjerg-gut har arbejdet sig op: Nu kommer han i Blue Waters topledelse

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Annonce