Annonce
Sydfyn

36 nye lejligheder midt i byen: Gammel børnehave bevares og laves til boliger

Det gamle daginstitution Børnely i Bagergade bliver bevaret og lavet til lejligheder. Nyborg-arkitektfirmaet Harrebek og Odense-projektudviklingsfirmaet Manage og Build står bag projektet med i alt 36 lejligheder. Foto: Katrine Becher Damkjær
Partnerskab mellem Nyborg-arkitektfirma og Odense-projektudviklingsfirma har vundet udbud af Bagergade-projekt og vil bygge 36 lejligheder.

Svendborg: Den gamle daginstitution Børnely på hjørnet af Bagergade og Skolegade bliver ikke revet ned.

Ejendommen skal i stedet bygges om til 18 lejligheder, og samtidig skal der opføres to boligblokke med yderligere 18 lejligheder i den store skrående have ned mod Dronningemaen.

Nyborg-arkitektfirma Harrebek Arkitekter og Odense-projektudviklingsfirmaet Manage og Build har vundet udbuddet med et projekt, der har overskriften ”En fynsk frugthave på terrasser”, og det er netop ideen at bevare frugtlunden på den 4000 kvadratmeter store grund.

Det forklarer Jan Laustsen, der er administrerende direktør i Manage og Build.

- Vi har det sådan, at når vi kommer tilbage fem år efter, vi er færdige med et projekt, så skal vi stadigvæk kunne holde ud at se på det, forklarer han.

Annonce

En fynsk frugthave på terrasser

Vinderprojektet "En fynsk frugthave på terrasser" består af 36 lejeboliger på mellem 53 og 85 kvadratmeter – halvdelen er i den sidste kategori.

Den gamle daginstitution bevares og renoveres, og den gamle frugtlund i haven bevares også.

I haven opføres desuden to etageejendomme i fire og fem etager med flade grønne tage.

Bag projektet står Nyborg-arkitektfirmaet Harrebek Arkitekter og Odense-projektudviklingsfirmaet Manage og Build. De har vundet udbuddet med en pris på fire millioner kroner.

Sympatisk tanke

Der var afleveret to bud, da fristen for kommunen udbud udløb, og byrådet valgte på et lukket møde tirsdag aften frugthave-projektet med 36 lejligheder.

Formand for kommunens Teknik- og Erhvervsudvalg, Flemming Madsen (S), kan godt lide ideen med at genbruge den gamle daginstitution.

- Det synes jeg er en sympatisk tanke, som passer godt til Svendborg, og jeg kan også godt lide, at man bevarer den gamle have med nogle spændende opholdsrum, og at der bliver luft omkring bygningerne. Samtidig bliver der gennemgang for offentligheden, siger Flemming Madsen.

- Moderne byudvikling så tæt inde på bymidten bliver ofte asfalt og beton, men her er den gamle by tænkt ind i projektet, som ikke skiller sig ud fra det, der er i forvejen. Det ser ud til at blive et behageligt sted, selvom det er midt i byen, siger han.

Arkitekt Birgitte Lau Juel Eriksen fra Harrebæk Arkitekter fortæller, at tanken bag projektet har været at bevare købstadens struktur med et kig ind i den gamle baggård. Derfor bliver der lavet en port i facaden mod Bagergade med kig ind til den store kuperede have.

- Vi ønsker også at bygge på en måde, der appellerer til fællesskab. Derfor bliver der et fællesrum for alle beboere med udsigt over haven i den gamle bygning, og vi vil også anlægge nogle haver, hvor beboerne på naturlig vis kan møde hinanden og finde sammen i nogle fællesskaber, forklarer arkitekten.

Fra 30 til 36 boliger

Det var den centrale placering, der betød, at folkene i Manage og Build spærrede øjnene op, da Svendborg Kommune satte grunden til salg. Jan Laustsen fortæller, det er første gang, firmaet står bag et projekt i Svendborg.

- Vi synes, Svendborg er et dejligt område, og da vi så, at Bagergade ligger så tæt på bymidten, var vi ikke i tvivl om, at det var interessant. Vi kan se et stort potentiale i det område, siger Jan Laustsen.

Projektet var først tegnet med 30 boliger, men Svendborg Kommune har ønsker flere boliger på grunden og derfor er antallet efter en forhandling sat op til 36. Det betyder, at de to nye etageejendomme ikke som planlagt bliver tre etager men henholdsvis fire og fem etager.

Det andet bud kom fra Odense-firmaet Boliggruppen A/S, der stod bag projektet ”Bofællesskabet Bagerhøjen”. Det bestod i første omgang af 71 boliger, men de blev reduceret til 63, efter at det var blevet rettet til for at skaffe flere parkeringspladser.

Projektet indeholdt dog kun mellem 41 og 45 p-pladser, og det kunne derfor ikke leve op til kommunens krav om en parkeringsplads pr. bolig.

Svendborg Kommune havde sat mindsteprisen på grunden til 3,5 millioner kroner, og folkene bag vinderprojektet havde afleveret et bud på 4 millioner kroner. Boliggruppen A/S havde budt 3.553.000 for Bagergade-grunden.

I den store have til daginstitutionen Børnely skal der opføres to bygninger med i alt 18 lejligheder. Projektet har titlen ”En fynsk frugthave på terrasser”. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vold under ishockeykamp: Nu er dommen faldet

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce