Annonce
Danmark

35-årig fra Bramming tiltalt for overgreb på 111 drenge

En 35-årig mand fra Bramming er tiltalt i en sag om overgreb på 111 børn. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politis specialanklager Henning Fuglsang Sørensen har manden taget kontakt til børnene gennem det sociale medie Snapchat. Han er tiltalt for at mødes med et af børnene og at have hensigt om at mødes med de 110 andre børn. Sagen begynder ved Retten i Esbjerg 12. august. Arkivfoto: JV
En mand fra Bramming er tiltalt for overgreb på over hundrede mindreårige drenge. Overgrebene skulle være sket fra 2016 til 2018. Manden har primært kontaktet børnene via Snapchat.

Retssag: En 35-årig mand fra Bramming er tiltalt for overgreb på 111 mindreårige drenge. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Overgrebene skal være sket fra 2016 til 2018, og de forurettede er i dag drenge og unge mænd mellem 12 og 18 år. Sagen omfatter børn fra hele landet bortset fra Bornholm, oplyser Henning Fuglsang Sørensen, specialanklager hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Men der er ikke en særlig koncentration omkring ét sted. Det er helt tilfældigt. Det er både i Nordsjælland og på Fyn og andre steder, siger anklageren.

Annonce

Retssagen begynder ved Retten i Esbjerg 12. august.

Taget kontakt via Snapchat

Den 35-årige er tiltalt for at have taget kontakt til børnene via det sociale medie Snapchat, en mobilapp, hvor man kan sende hinanden billeder. Derfor hedder sagen "Operation Tahcpans" hos politiet og anklagemyndigheden. Det er "Snapchat" stavet bagfra.

- Vi ved ikke præcist, hvordan han er kommet i kontakt med børnene gennem Snapchat, men han er blevet venner med dem og har skrevet med dem, siger Henning Fuglsang Sørensen.

Manden er tiltalt for i ét tilfælde at have mødtes med en dreng, som han fik kontakt til gennem Snapchat. Her anholdt politiet ham. Manden blev siden varetægtsfængslet, mens politiet efterforskede sagen.


Men der er ikke en særlig koncentration omkring et sted. Det er helt tilfældigt. Det er både i Nordsjælland og på Fyn og andre steder.

Henning Fuglsang Sørensen, specialanklager hos Syd- og Sønderjyllands Politi


Han er desuden tiltalt for at have hensigt om at mødes med de resterende 110 børn, han skrev med på Snapchat.

Annonce

Lang retssag

På grund af drengenes unge alder vil en stor del blive afhørt på video. Anklagemyndigheden vil anmode om, at afspilning af videoafhøring og afhøring af de forurettede sker for lukkede døre af hensyn til de forurettede.

Sagen kører som nævningesag. Det betyder blandt andet, at retten først tager stilling til skylden og derefter til straffen. I en domsmandssag vil retten tage stilling til begge spørgsmål i umiddelbar forlængelse af hinanden. At det er en nævningesag betyder også, at anklageren forlanger tiltalte idømt mindst fire års fængsel.

Sagen er berammet til 30 retsdage med yderligere fem dage i reserve. Det ventes, at retten afsiger kendelse om skylden 13. november, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce