Annonce
Erhverv

35-årig bliver partner: Fynsk succesfirma får ny medejer og direktør

35-årige Bjarke Windeløw Graae ejer nu 10 procent af AG Gruppen. Foto: AG Gruppen
AG Gruppen i Odense har fået ny mand i ledelsen - og i ejerkredsen.

Odense: Den 35-årige odenseaner, Bjarke Windeløv Graae, er blevet den nye partner i den fynske ejendomsvirksomhed AG Gruppen (tidligere Arkitektgruppen). Den advokatuddannede Bjarke Graae er blevet direktør for den daglige drift. Desuden ejer han 10 procent af aktierne i virksomheden.

Dermed er der atter to partnere om den succesrige koncern. For få måneder siden forlod stifteren, Jørgen Witting virksomheden og solgte den sidste del af sine aktier til kompagnonen Robin Feddern, der altså nu har solgt nogle af dem videre men stadig ejer de 90 procent.

Meddelelsen kommer kort tid efter, at AG Gruppens udviklingsdirektør Niels Fribo efter 19 måneders ansættelse skiftede til et job i Danica Pension.

Bjarke Graae er født i Tønder, bor i Odense og er uddannet jurist fra Syddansk Universitet i 2010 efter at have været sergent i forsvaret. Han har været ansat i advokatfirmaerne a4/Nordia, Lett samt Andersen Partners før han i april 2017 blev juridisk chef i AG Gruppen. Efter kun seks måneder blev han en del af direktionen.

- Bjarke har i denne funktion vist stor indsigt og dygtighed, udtaler Robin Feddern ifølge en pressemeddelelse.

- Efter et veloverstået generationsskifte med tidligere medejer Jørgen Witting, forekommer det helt naturligt nu at give adgang til næste generation i ejerkredsen. Jeg har i de forgangne år arbejdet tæt sammen med Bjarke og ser frem til at fortsætte samarbejdet i de kommende år, siger han i meddelelsen.

AG Gruppen udvikler boligbyggerier, finder grunden, får lavet planer, styrer opførelse og sælger som regel derefter boligerne til beboerne eller til en pensionskasse eller anden investor.

Virksomheden blev grundlagt af Jørgen Witting i 1986 og har haft stor succes - ikke mindst i det kraftigt voksende københavnske boligmarked. I Odense har firmaet opført en række boliger - som regel i den dyrere ende blandt andet på Klosterbakken. Senest har den købt Tigergården på Østre Stationsvej, som skal bygges om - hovedsageligt til boliger. I de senere år har den indgået store joint venture-samarbejder, blandt andet med den store ejendomsinvestor NREP.

Det seneste regnskab for 2018 viste et overskud før skat på 77 millioner kroner. Egenkapitalen var på 273 millioner kroner, og der var 72 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce