Annonce
Odense

34-årig kvindelig cyklist død i trafikulykke

Strækningen på Thomas B. Thriges Gade mellem Kochsgade og Hans Mules Gade, hvor et sammenstød med en anden cyklist tirsdag endte med at koste en 34-årig kvinde fra Odense livet. Foto: Kim Rune Jessen
Et banalt uheld tirsdag eftermiddag fik fatale følger for en 34-årig kvindelig cyklist fra Odense. Ifølge en 59-årig kvinde ville den 34-årige overhale hende, men de strejfede hinanden og væltede begge.

Tirsdag eftermiddag kom to kvindelige cyklister på 34 og 59 år kørende i sydlig retning ad Thomas B. Thriges Gade på den dobbeltrettede cykelsti i den østlige side af vejen på strækningen mellem Kochsgade og Hans Mules Gade. Da den ene ville overhale den anden, kom de tilsyneladende til at strejfe hinanden, og det fik fatale følger.

De væltede begge to, og den 34-årige, der ikke bar cykelhjelm, slog hovedet ned i asfalten.

Vagtchef ved Fyns Politi, Ehm Christensen, fortalte tirsdag, at den 34-årige pådrog sig et svært hovedtraume ved styrtet, og ud på aftenen døde hun. Kvinden var fra Odense C.

Politiet oplyser onsdag, at den 59-årige har forklaret, at hun kun lige nåede at registrere, at den anden cyklist trak ud for at overhale. Så blev den 59-årige ramt bagfra, og begge kvinder væltede.

Ulykken skete klokken 14.51, og i første omgang blev Fyns Politi slet ikke involveret i sagen.

- Vi har lavet en færdselsuheldssag og har fået bilinspektører til at kigge på cyklerne. Men det var først efter, vi fik at vide, at kvinden var bragt på sygehuset, for i første omgang registrerede vi det bare som en tilskadekomst, fortalte Ehm Christensen, der tirsdag aften betragtede den ulykkelige sag som et hændeligt uheld.

Det er fortsat synspunktet onsdag, selvom sagen helt rutinemæssigt skal undersøges, fordi ulykken fik dødelig udgang, oplyser kommunikationskonsulent Sunniva Pedersen-Reng. Sagen kan først afsluttes officielt, når bilinspektørens rapport ligger klar.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce