Annonce
Fyn

33.000 vaccine-invitationer på vej: Men de ledige tider lader vente på sig

Region Syddanmark tager i den kommende uge hul på vaccinationen af borgere fra målgruppe 5 - det vil sige borgere, der er i risiko for at få et særligt alvorligt forløb med corona. Foto: Jens Thaysen
Region Syddanmark tager hul på vaccinationen af en ny målgruppe i næste uge. Alle 33.000 borgere i målgruppen vil modtage en invitation i næste uge, men der vil ikke være tider nok til alle.

Hvis du lider af eksempelvis hjertekarsygdom, svær KOL, immundefekt eller kronisk leversygdom med komplikationer, vil du i næste uge modtage en invitation til vaccination mod corona-virus.

Men det betyder ikke, at du også kan få en tid til vaccination i den kommende uge.

Region Syddanmark oplyser nemlig, at alle syddanske borgere i den såkaldte målgruppe 5 - det drejer sig om 33.000 borgere - vil blive inviteret på én gang. Der er nemlig opstået tvivl blandt borgerne om, hvornår man er udsat for et særligt alvorligt forløb med Covid19 og dermed er omfattet af målgruppe 5. Regionen håber med invitationerne at fjerne den tvivl.

Det varer dog lidt, inden der er vaccinationstider til alle de 33.000 borgere. I de kommende dage og uger vil Region Syddanmark lægge ledige tider ud, i takt med at der kommer vacciner.

Derfor gælder det at væbne sig med tålmodighed, selv når man har fået invitationen, lyder det fra regionen, som også opfordrer til, at man indstiller sig på, at man skal forsøge flere gange, inden der er en ledig tid.

I løbet af marts og starten af april vil alle i denne gruppe efter planen have fået første stik.

Annonce

19.040 doser

I den kommende uge vil Region Syddanmark have 19.040 doser til rådighed.

14.040 kommer fra Pfizer/Biontech og vil blive givet til borgere over 85 år og borgere over 65 år, der får personlig pleje i hjemmet, foruden borgere fra målgruppe 5.

Der ankommer 5000 doser fra Moderna. Den ene halvdel gives til borgere i målgruppe 5, mens den anden halvdel fryses ned til genvaccination.

Astrazeneca leverer ikke doser til uge 8, men vaccinationen af sundhedspersonale fortsætter med doser fra leverancen i uge 7.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce