Annonce
Danmark

33-årige Mikkel døde da han var i karantæne: Familien advarer andre unge og raske

Mikkel Kjær Kruse var i sit es, da han i 2018 åbnede butikken Tandhjulet i Odder. Arkivoto: Søren E. Alwan
Alle regler blev overholdt, da de to ejere af cykelbutikken Tandhjulet i Odder blev ramt af corona. Alligevel endte den ene, Mikkel Kjær Kruse, med at dø alene i sin lejlighed.

Odder: - Når vi står frem og fortæller om Mikkels forløb med corona, har det kun et formål, nemlig at advare mod en snigende pandemi, som ingen kan vide sig sikker for. Ja, og så må du også meget gerne skrive, at vores Mikkel var verdens mest livsglade menneske, og at byens borgere bør støtte hans makker Søren Jensen, som nu står alene tilbage med Tandhjulet.

Der er ingen tvivl om, at man sidder overfor to personer i dyb sorg, da Cris Kruse Mortensen og Bent Kjær Andersen tager imod i haven ved Bent Kjær Andersens landejendom i Amstrup. De to er henholdsvis bror og far til Mikkel Kjær Kruse, og forud for mødet er der givetvis gået en form for familieråd, hvor de efterladte er blevet enige om, at det giver mening at fortælle om Mikkels sygdomsforløb og død. Samtidig er de to mænd stålsat sikre på, at artiklen ikke må handle om dem og deres sorg - og derfor bliver kameraet efter deres påbud i tasken under hele besøget. Skal nogen fremhæves, er det Mikkel.

- Alle ved formentlig, at corona-pandemiens veje er uransalige, men når man pludselig oplever det på så nært hold, får man behov for at advare andre. Vi gør i hvert fald, siger Cris Kruse Mortensen, der indtil brorens død boede i samme ejendom som ham i Odder. Blot på hver sin etage og i hver sin lejlighed.

Annonce

Daglig kontakt

Derfor blev der også holdt godt øje med Mikkel Kruse Kjær, da han fredag 9. april blev testet positiv og sendt i karantæne i sin lejlighed. Dagen efter skete det samme for makkeren Søren Jensen, hvorefter butikken blev lukket.

- Familien fik hurtigt stablet en form for hjælp klar til Mikkel forstået på den måde, at vi købte ind for ham, ligesom vi talte i telefon med ham flere gange daglig. Nogle dage havde han det nogenlunde, andre dage orkede han nærmest ikke at tale med os på grund af hovedpine og ubehag. Han sov og sov, men der var kontakt, fortæller Bent Kjær Andersen, der mandag 19. april, og efter samråd med lægen og Mikkel, afleverede en pakke smertestillende tabletter ved sønnens dør. Faderen var bekymret men ikke nervøs, for Mikkel var jo en sund og frisk ung mand.

Annonce

Sad i sofaen

Hvad der herefter skete, står endnu hen i det uvisse, da familien endnu ikke har fået svar på, hvad der slog Mikkel Kruse Kjær ihjel. Men efter en tirsdag, hvor familien ikke kunne ringe den unge mand op, låste Cris Kruse Mortensen sig onsdag ind i broderens lejlighed og fandt ham død i sofaen. Intet i boligen tydede på, at Mikkel Kruse Kjær havde kæmpet for sit liv - ja, faktisk sad han stille og roligt med foldede hænder, og det trøster familien sig med i dag.


Lad Mikkels forløb være en advarsel til alle - også de, som tror sig unge, sunde og raske.

Bent Kjær Andersen, far til Mikkel.


- Man siger jo, at ingen dør af corona men med sygdommen, og derfor er vi naturligvis spændte på, hvad der slog Mikkel ihjel. Der er også grunden til, at vi står frem: Mikkel var en frisk og rask ung mand uden diagnoser, indtil han døde. Men måske havde han de hjerteproblemer, som flere i familien trækkes med, uden at vide det. Vi ved det ikke. Men hans død viser, at ingen kan vide sig sikre. Lad derfor Mikkels forløb være en advarsel til alle - også de, som tror sig unge, sunde og raske, siger Bent Kjær Andersen.

Pointen med, at sygdom hurtigt kan være fatal for mennesker, der ellers virker raske, har Bent Kjær Andersen haft tæt inde på livet før.

Han mistede sin ellers raske hustru Kirsten sidste sommer få dage efter, hun havde fået konstateret kræft. Det får ham til at fundere over, at hun jo ikke døde af kræft, men fordi kroppen satte ud på grund af kræft.

- Det er på en måde jo lidt det samme, bemærker han.

Ud over Bent Kjær Andersen og Cris Kruse Mortensen tæller den nærmeste familie to søskende mere. Familien har efter Mikkels død forsøgt at være der for hinanden, men først sidste onsdag kunne de mødes alle sammen. Det skyldes, at Cris Kruse Mortensen måtte en uge i karantæne, fordi han havde været inde broderens lejlighed - og efterfølgende krammede han en søster, som så også måtte gå i isolation.

Annonce

Intet farvel

Da avisen var på besøg søndag, skulle familien til at stille telte op i haven, fordi Mikkel skal bisættes torsdag 6. maj kl. 12.30 med efterfølgende kaffe i haven. Bisættelsen kommer dog til at foregå som en urnenedsættelse, idet den unge mand blev kremeret allerede mandag, og uden at familien havde fået lov til at se ham.

- Jeg så Mikkel, da jeg fandt ham, men det gjorde Bent og mine søskende ikke. Så lad det være endnu en advarsel til andre: intet er nemt, når en pårørende dør med corona. Så pas på derude, siger Cris Kruse Mortensen og bliver supleret af Bent Kjær Andersen:

-Ja, og så husk, at det ikke kun er vores familie, som har mistet et kært medlem. Søren Jensen har mistet sin bedste ven og makker gennem mange år. Ham skal vi støtte ved fortsat at handle i Tandhjulet, siger han.

Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce