Annonce
Sport

33-årig polak gør comeback som Williams-kører i 2019

Polakken Robert Kubica skal være Formel 1-kører for Williams i 2019.

Formel 1-feltet bliver en gammel kending rigere, da Williams har hyret Robert Kubica som kører i næste sæson.

Formel 1-holdet Williams har ansat den 33-årige polak Robert Kubica som kører i 2019.

Dermed er der udsigt til et opsigtsvækkende comeback, da Robert Kubicas karriere lignede et overstået kapitel i 2011, hvor han pådrog sig en alvorlig skade på højre arm.

Robert Kubica har før bevist, at han kan levere resultater. Han vandt blandt andet et Formel 1-grandprix i Canada med Sauber i 2008. Samme år blev han nummer fire i den samlede stilling.

12 gange har Robert Kubica været på podiet i Formel 1.

- At være tilbage i Formel 1 i næste sæson er en af de største bedrifter i mit liv, siger Robert Kubica til holdets hjemmeside.

Robert Kubica deltog i sit seneste Formel 1-grandprix i 2010, da han kørte for Renault.

I år har Robert Kubica været reservekører for Williams, efter at han blev droppet til det ene sæde inden sæsonen.

Williams foretrak dengang den russiske rookie Sergei Sirotkin, som dog kun har høstet et enkelt point i 20 løb indtil nu i sin karriere.

Ud over Robert Kubica råder Williams over den britiske rookie George Russell som kører i 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce