Annonce
Sport

33-årig polak gør comeback som Williams-kører i 2019

Polakken Robert Kubica skal være Formel 1-kører for Williams i 2019.

Formel 1-feltet bliver en gammel kending rigere, da Williams har hyret Robert Kubica som kører i næste sæson.

Formel 1-holdet Williams har ansat den 33-årige polak Robert Kubica som kører i 2019.

Dermed er der udsigt til et opsigtsvækkende comeback, da Robert Kubicas karriere lignede et overstået kapitel i 2011, hvor han pådrog sig en alvorlig skade på højre arm.

Robert Kubica har før bevist, at han kan levere resultater. Han vandt blandt andet et Formel 1-grandprix i Canada med Sauber i 2008. Samme år blev han nummer fire i den samlede stilling.

12 gange har Robert Kubica været på podiet i Formel 1.

- At være tilbage i Formel 1 i næste sæson er en af de største bedrifter i mit liv, siger Robert Kubica til holdets hjemmeside.

Robert Kubica deltog i sit seneste Formel 1-grandprix i 2010, da han kørte for Renault.

I år har Robert Kubica været reservekører for Williams, efter at han blev droppet til det ene sæde inden sæsonen.

Williams foretrak dengang den russiske rookie Sergei Sirotkin, som dog kun har høstet et enkelt point i 20 løb indtil nu i sin karriere.

Ud over Robert Kubica råder Williams over den britiske rookie George Russell som kører i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce