Annonce
Kerteminde

32 hold skoleelever til robot-konkurrence på Langeskov Skole

Grundskoleelever dyster om at køre med Lego-robotter. Arkivfoto

Langeskov: Langeskov Skole/RobothusFyn indbyder til den fynske afdeling af et internationalt robotstævne i efteråret. Finalen afholdes lørdag 9. november på Langeskov Skole.

Hvert år afholdes den verdensomspændende Lego- og robotkonkurrence First Lego League. Deltagerne skal dyste i at lave de bedste projekter indenfor forskning og robotteknologi. Konkurrencen afholdes i 70 lande med mere end 200.000 deltagere.

Årets tema er City Shapers. Alle hold skal arbejde med et område eller en bygning i lokalområdet, som kan forandres til det bedre. En løsning skal fremlægge for dommerpanelet. Det kan handle om fællesskab og klimaløsninger. Derudover kæmpes der dagen lang med robotkørsel og programmering holdene imellem.

Der deltager i alt 32 hold fra forskellige kommuner og skoler fra hele Fyn. Dommere og de mange frivillige er fra Odenses robotindustri, det fynske erhvervsliv, politikere samt uddannelsessektoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce