Annonce
Nyborg

3170 kroner: Håndsrækning til sårbare børn og unge

Leder af Loop Nyborg, Pia Sommer, markede sin 50-års fødselsdag sammen med medlemmer af motionscentret. Samlet kørte de 3170 kroner ind til støtteforeningen Broen Nyborg, der hjælper unge i alderen 6-18 år med fritiden. Privatfoto.
Medlemmer i motionscentret Loop Nyborg kørte 3170 kroner ind til børn og unge i Nyborg, hvis forældre ikke har råd til, at børnene deltager i fritidsaktiviteter.

Nyborg: Der blev for alvor trampet i pedalerne hos motionscentret Loop Nyborg på en onsdag, da leder Pia Sommer rundede et skarpt hjørne.

Medlemmer i centrets opvarmningscykler rundede i alt 121 kilometer og donerede samtidig 10 kroner pr. kilometer til støtteforeningen Broen-Nyborg. Samme beløb donerede Loop Nyborg til det gode formål plus 50 kroner for hvert nyt medlemsskab på dagen. Det blev til 15 nye motionister og et medlemstal, der nærmer sig 600.

- I alt blev det til 3170 kroner, som vi donerer til Broen-Nyborg. Det var en dejlig dag med over 100 gæster, bemærker Pia Sommer, som åbnede Loop Nyborg i foråret efter tre år som leder af et tilsvarende center i Kalundborg.

Broen-Nyborg, som nu får en kontant håndsrækning, er en frivillig ulønnet støtteforening. Den hjælper Nyborg Kommunes børn og unge i alderen 6-18 år, hvis forældre ikke har sociale eller økonomiske ressourcer til, at deres børn kan deltage i fritidsaktiviteter i klubber og foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Fyn For abonnenter

Drabssigtet død i cellen: Fyns Politi kommer med udmelding om dødsfald

Annonce