Annonce
Odense

31-årig varetægtsfængslet: Bandt ældre ægtepar til stole under hjemmerøveri

En 31-årig mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense og varetægtsfængslet i fire uger for blandt andet et groft hjemmerøveri mod ældre ægtepar i Odense. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet mener at have fundet den mand, som blandt andet stod bag et brutalt hjemmerøveri mod ældre gangbesværet ægtepar i det østlige Odense, samt yderligere to hjemmerøverier, trusler mod vidner, og seksuelle overgreb.

Annonce

Odense: En 31-årig mand fra Odense er torsdag blevet varetægtsfængslet for tre hjemmerøverier, trusler mod vidner, og seksuelle overgreb.

Dermed mener politiet at have fået fat i den gerningsmand, som den 12. april begik et særdeles groft hjemmerøveri mod et ældre gangbesværet ægtepar på henholdsvis 79 år og 83 år i deres hjem på Biskorupvej i det østlige Odense.

Gerningsmanden overraskede parret i deres soveværelse, hvorefter han fik dem ud i køkkenet. Her bandt han dem til to køkkenstole, stjal deres dankort, og truede dem til at udlevere nøglerne til deres bil samt koderne til deres dankort.

Men ifølge politiet er den 31-årige mand også skyldig i to andre hjemmerøverier på henholdsvis Slåenhaven den 30. marts og Thomas Overskous Vej den 13. maj.

I Slåenhaven blev en 92-årig kvinde opsøgt midt om natten i sit hjem, fordi det puslede ude i haven. En mand påstod, han var kørt galt i en trafikulykke og havde brug for hjælp. Men da den 92-årige åbnede døren stod der pludselig tre store hætteklædte mænd i hendes lejlighed. Den ene gik ind i hendes soveværelse og tog to smykkeskrin, mens den anden gik ind i stuen og tog hendes taske og pung.

For at mændene kunne komme ud af hjemmet igen skulle de forbi den 92-årige. Hun fik et skub på vejen ud.

På Thomas Overskous Vej i Åløkkekvarteret trængte en mand natten til den 13. maj ind til en 83-årig kvinde, som han tilbageholdt med trusler om vold. Han stjal kvindens bil og kørte til en hæveautomat ved Sydbank på Rugårdsvej kort derfra.

Derefter kørte han tilbage til kvindens hus, tog hende med i bilen og kørte til Grønlandsgade i det centrale Odense. Her forlod røveren bilen og gik ad Kertemindestien mod øst.

Ud over hjemmerøverierne mener politiet også, at den 31-årige mand er skyldig i seksuelle overgreb, men senioranklager Annette Korsgaard ønsker ikke at præcisere, hvordan overgrebene har fundet sted.

Manden er varetægtsfængslet i fire uger frem til den 29. juni.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce