Annonce
Indland

3000 flygtninge får snart besked om ny bopæl

Det er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der står i spidsen for arbejdet med at integrere flygtninge i Danmark. Hvert år fordeles dem, der har fået opholdstilladelse rundt omkring i landets kommuner.

Udlændingestyrelsen har fastsat kommunekvoter for flygtninge for 2018. I alt skal kommunerne huse 3000.

Udlændingestyrelsen har besluttet, hvilke kommuner der skal huse flygtninge i 2018, og hvor mange de skal tage imod.

I alt skal 3000 flygtninge fordeles.

Kommunerne har via kommunekontaktrådenene (KKRT) haft mulighed for at indgå frivillige aftaler om en anden indbyrdes fordeling, end den der var forslået af Udlændingestyrelsen.

Kun KKR Nordjylland har benyttet sig af muligheden.

KKR Nordjylland har orienteret styrelsen om, at fire flygtninge, som var tiltænkt Læsø Kommune, fordeles mellem Morsø, Rebild, Thisted og Vesthimmerlands kommuner.

De såkaldte landstal for 2018 blev fastlagt tilbage i april 2017. Siden har regionerne og kommunerne haft frist til 10. september til at melde tilbage til Udlændingestyrelsen.

Aftalerne betyder, at Region Nordjylland skal huse 526 flygtninge, Region Hovedstaden skal huse 944, Region Sjælland 514, Region Syddanmark 303, Region Midtjylland 713 og Region Nordjylland 526.

I indeværende år regner Udlændingestyrelsen kun med at fordele 2200 flygtninge til landets kommuner.

Det kom frem i sidste uge, hvor Udlændingestyrelsen nedjusterede sin prognose, der tidligere lød på 4000 flygtninge. I begyndelsen af året havde Udlændingestyrelsen regnet med at skulle fordele 10.000 flygtninge.

Københavns Kommune er den kommune, der skal regne med at tage imod flest flygtninge næste år, nemlig 277. Kommunen var i mange år friholdt fra at tage imod flygtninge.

Men det blev lavet om, efter at Udlændingestyrelsen ændrede beregningsmodellerne i 2015, der var præget af ekstraordinært mange asylansøgere.

Den nye beregningsmodel betyder, at indvandrere med oprindelse i vestlige lande ikke længere tæller med i kvoterne.

Desuden blev der korrigeret for, at indvandrere med ikke-vestlig oprindelse, der er kommet til landet som arbejdstagere, studerende, forskere og au pairer bliver talt med i kvoterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce