Annonce
Odense

300 koncerter på et år: Posten-fotograf udgiver usædvanlig fotobog

I Postens backstage-områder hænger der flere af Line Svindts billeder. Bag hende er det sangeren Steffen Westmark, og på bordet er det The Eclectic Moniker. Foto: Simon Staun

Den autodidakte fotograf Line Svindt udgiver 21. juni en kolos af en fotobog med titlen "The Between Project". I to år har hun fulgt 22 bands backstage og skildret alt det, publikum ikke ser.

For syv år siden flyttede Line Svindt fra København til Odense, hvor hun kommer fra. Hun havde sagt farvel til et stressende job som indkøber i et modefirma og kastede sig over fotografiet, som altid har været hendes hobby. Det var især koncerter og bryllupper, hun tog billeder af. Efter fem år begyndte hun at kede sig lidt.

- Når man har fotograferet de første 10 bryllupper og 100 guitarister, begynder det at blive det samme motiv, man tager. Det samme med forsangere. Johan Olsen fra Magtens Korridorer har et fantastisk fotogent ansigt, når han brøler på scenen. Men efter to koncerter er det også lidt det samme billede, man ender med at tage. Derfor fik jeg idéen om at følge musikerne bag scenen. Hvor facaden er væk og paraderne nede. Jeg gik på jagt efter menneskerne og ikke musikerne, siger Line Svindt.

Det er to år siden, hun fik idéen til projektet "The Between Project", som fra første færd var tænkt som en fotobog. Det tog for alvor fart, da hun for halvandet år siden blev fast husfotograf på de spillestederne Posten og Dexter og fik endnu lettere adgang til bands. Det var sjovt nok guitaristen fra Magtens Korridorer, Niklas Schneidermann, som var indgangen til projektet.

- Jeg havde lært Niklas at kende i forbindelse med hans soloturné og spurgte, om jeg måtte følge Magtens Korridorer backstage på Posten. De var lidt skeptiske, men gav mig lov til at komme med. Så var jeg i gang, og siden har jeg ikke fået ét eneste nej, siger Line Svindt.

- Jeg har aldrig set mig selv som en starfucker. Jeg har aldrig siddet og drukket mig stiv med bands efter deres koncerter. Jeg har taget mine billeder, sagt tak for i aften og ladet dem feste selv.

Line Svindt, fotograf
Lina Rafn fra Infernal fanget backstage, mens hun står på et ben i civilt tøj. Det er Line Svindts favoritbillede i fotobogen. Foto: Line Svindt

Ikke nogen starfucker

Vi bladrer gennem alle siderne i bogen. Samtlige 280. Line Svindt glæder sig over kvaliteten af trykket.

- Jeg var bange for, om mine billeder ville stå godt nok. Jeg synes, de står helt fantastisk, siger hun tilfreds.

Som musikanmelder er det sjovt at notere, hvor mange af de 22 bands, man kender. Og interessant at se musikerne i mindre opstillede seancer end vanligt.

- Det har aldrig været intentionen at lave kompromitterende Se & Hør-billeder. Aftalen har fra begyndelsen været, at musikerne fik alle billeder til gennemsyn. Der er enkelte billeder, som er valgt fra, fordi nogen ikke havde lyst til at komme med i bogen i bar mave eller en akavet situation. Det handler mest om forfængelighed og altså ikke om, at de har siddet og sniffet baner, siger Line Svindt og ler.

Hun har helt bevidst holdt en professionel distance til musikerne og har aldrig tænkt projektet som en måde at komme tæt på stjernerne.

- Jeg har aldrig set mig selv som en starfucker. Jeg har aldrig siddet og drukket mig stiv med bands efter deres koncerter. Jeg har taget mine billeder, sagt tak for i aften og ladet dem feste selv, siger Line Svindt.

- Jeg elsker det blik, Frederik Vedersø sender på dette billede med The Eclectic Moniker, siger Line Svindt. Foto: Line Svindt
Annonce

Det mytiske rum

Det er svært for Line Svindt at tale om et særpræg i sine billeder. Men hun får tit at vide af andre, at de kan genkende hendes billeder.

- Jeg tror, jeg har en evne til at fange folk i nogle momenter, hvor de er sig selv. I øjeblikke, hvor de ikke har bemærket mig, siger Line Svindt.

Derfor er det måske ikke overraskende, at hendes favoritbillede netop er ét, hvor en sanger står i sin egen verden backstage.

- Mit billede af Line Rafn fra Infernal er helt klart min favorit. Rent teknisk er det langt fra det bedste. Men historien, det fortæller, er fantastisk. Stemningen er helt særlig, og på en måde indrammer det billede også min intention med projektet. At vise musikerne i det mytiske rum bag scenen, som de færreste mennesker ser dem i, siger Line Svindt.

For de teknisk interesserede kan hun fortælle, at langt de fleste billeder er skudt med et Nikon-kamera med et 50-millimeter-objektiv. På ISO 2500 og en blændeåbning på 1,8.

- Backstageområder er typisk meget dunkle, så uanset hvordan man indstiller, får man lidt kornede billeder. Men det er sjovt nok svært at se støjen på de billeder, som er printet ud i stor størrelse til udstillingen, siger Line Svindt.

Ud over at kunne skrive en fotobog på CV'et må hun være en seriøs bejler til titlen som den dansker, der har set flest koncerter det forgange år.

- Det seneste år har jeg været til cirka 300 koncerter på spillesteder og festivaler. Jeg har faktisk allerede skudt billeder nok til bog nummer to. Jeg håber, at de 500 udgaver af denne bog ryger, så jeg kan gå i gang med at vælge billeder ud til den næste, siger Line Svindt.

Der er fernisering på "The Between Project" på Posten 21. juni fra klokken 17-21.

Niklas Schneidermann (tv) fra Magtens Korridorer var med til at sparke projektet i gang, da han lod Line Svindt komme med backstage på Posten. Foto: Line Svindt
Fynske Fribytterdrømme er ét af de 22 bands, der er med i fotobogen. Foto: Line Svindt
I Postens backstage-områder hænger der flere af Line Svindts billeder. Bag hende er det sangeren Steffen Westmark, der er mest kendt som sanger i The Blue Van. Foto: Simon Staun
Line Svindt er glad for billedet med The Eclectic Moniker og især forsanger Frederik Vedersøs kærlige blik. Foto: Simon Staun
Line Svindt er ikke meget for at få taget billeder af sig selv. Derfor var hun straks med på at lade sig inspirere af et af udstillingens billeder med Soleima. Foto: Simon Staun
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce