Annonce
Odense

300-års jubilæum markeres med royalt besøg og udstilling

Prinsesse Marie besøger næste torsdag gymnasiet i Vollsmose, Mulernes Legatskole, hvor hun indvier Prins Henriks værker. Foto: André Thorup
Prinsesse Marie indvier Prins Henriks samlede værker på Mulernes Legatskole torsdag den 7. november. Det bliver den første markering i fejringen af skolens 300 års jubilæum.

I 2020 kan Mulernes Legatskole fejre 300-års jubilæum. En række begivenheder skal markere den runde fødselsdag, og den første markering finder allerede sted torsdag den 7. november, hvor temaet bliver fransk.

Prinsesse Marie aflægger et visit først på dagen, hvor hun indvier Prins Henriks samlede værker. Hvad værkerne består af bliver afsløret på dagen, men værkerne havde han skænket til den danske gren af Alliance Française.

Prinsen var igennem en årrække protektor for Alliance Française i Danmark. På verdensplan er det et netværk af foreninger, som arbejder for at fremme interessen for fransk sprog og kultur. Siden april har Prinsesse Marie været protektrice for de danske afdelinger af Alliance Française, og besøget den 7. november bliver derfor også en anledning for Alliancerne til at hilse på deres nye protektrice.

Inden udstillingen afsløres, vil professor emeritus, Morten Nøjgaard, fra Syddansk Universitet lave en kort introduktion til prinsens forfatterskab. Otte af gymnasiets dygtige franskelever vil derefter hver læse ét af prinsens digte op. Alle skolens cirka 70 elever med fransk på A-niveau vil deltage i denne del af programmet, ligesom der vil være musikledsagelse i form af fløjte, guitar og sang fra skolens musikelever.

Udover det royale besøg vil den franske ambassadør i Danmark, Caroline Ferrari, også være til stede - samt repræsentanter fra Alliance Française og Institut Français.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce