Annonce
Odense

300-års jubilæum markeres med royalt besøg og udstilling

Prinsesse Marie besøger næste torsdag gymnasiet i Vollsmose, Mulernes Legatskole, hvor hun indvier Prins Henriks værker. Foto: André Thorup
Prinsesse Marie indvier Prins Henriks samlede værker på Mulernes Legatskole torsdag den 7. november. Det bliver den første markering i fejringen af skolens 300 års jubilæum.

I 2020 kan Mulernes Legatskole fejre 300-års jubilæum. En række begivenheder skal markere den runde fødselsdag, og den første markering finder allerede sted torsdag den 7. november, hvor temaet bliver fransk.

Prinsesse Marie aflægger et visit først på dagen, hvor hun indvier Prins Henriks samlede værker. Hvad værkerne består af bliver afsløret på dagen, men værkerne havde han skænket til den danske gren af Alliance Française.

Prinsen var igennem en årrække protektor for Alliance Française i Danmark. På verdensplan er det et netværk af foreninger, som arbejder for at fremme interessen for fransk sprog og kultur. Siden april har Prinsesse Marie været protektrice for de danske afdelinger af Alliance Française, og besøget den 7. november bliver derfor også en anledning for Alliancerne til at hilse på deres nye protektrice.

Inden udstillingen afsløres, vil professor emeritus, Morten Nøjgaard, fra Syddansk Universitet lave en kort introduktion til prinsens forfatterskab. Otte af gymnasiets dygtige franskelever vil derefter hver læse ét af prinsens digte op. Alle skolens cirka 70 elever med fransk på A-niveau vil deltage i denne del af programmet, ligesom der vil være musikledsagelse i form af fløjte, guitar og sang fra skolens musikelever.

Udover det royale besøg vil den franske ambassadør i Danmark, Caroline Ferrari, også være til stede - samt repræsentanter fra Alliance Française og Institut Français.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce